За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 17 октомври 2024 г.

Пълнолуние в Овен

 

 Луната достига своята максимална пълнота на 17 октомври 2014г. в 14:26 часа, българско време.
Октомврийското Пълнолуние, известно като "Луната на ловеца" попада в 24°35' на знак Овен, пионерът на зодиака.
Пълнолунието през октомври е предпоследно от четирите Суперлуни за тази година. Но ще е най-голямата Суперлуна и ще изглежда със 7% по-голяма от нормалното.
Пълната Луна в Овен е в напрегнат аспект с управителя на знака Овен – планетата Марс. От друга страна, Луната в Овен и Марс в Рак са във взаимна рецепция по управление, а това в астрологията се равнява на съвпад. Но да видим какво се случва в хороскопа, построен за този момент с координати на българската столица. Пълнолунието в Овен попада в дом 3 на хороскопа, свързван с комуникация и средствата за комуникация, пътища и транспортни средства, търговия и договори, начално и средно образование. Изборите също са по този дом, който ще бъде осветлен от Суперлуната и ще бъдат видни неща, имащи връзка с изброените теми.
Външните планети Уран, Нептун и Плутон са в хармонична конфигурация, която действа от доста време насам и ще действа дори през следващата година, само че в други знаци. Споменатите три външни планети, заедно с Венера образуват конфигурация Трапец, която дава заслужена помощ, съзнателна хармонизация, натрупване на добри дела. Конфигурацията Трапец дава възможност за положителна реализация, за която човек някога е работил в резултат на рязко съпротивление, противопоставяне на нещо, идващо от опозицията между две от планетите, в случая Венера и Уран. Трапецът, като правило, предполага еднопосочен път и голяма упоритост. Това задължително се съпровожда от тежки съмнения и борба. В резултат на работата на фино ниво, се придобива защита на събитийно. Дори и защитен, човек изпитва постоянно посегателство върху своята стабилност. Тук съществува явно противопоставяне, заради опозицията. Когато в Трапеца влизат женски планети, както е в случая, човек наблюдава бурите отстрани;
Но основната конфигурация е Тау-квадратурата, образувана от Марс и Пълнолунието, а това поражда напрежение, конфронтация, сблъсък.
Овенът е първият знак на зодиака и представлява лидерство, увереност и действие. Когато имаме Пълнолуние в този знак, емоциите ни се зареждат по начин, който мотивира да влезем в лидерска роля, да поемем лидерството и да сме уверени.
Последният лунен цикъл в Овен, който преживяхме, беше слънчево затъмнение през април, така че може да видим прояви от това време да се връщат отново или събития от това време може да достигнат точка на завършване. Пълнолунието обикновено носи резултати от започнати процеси и ситуации, подчертава недостатъците и посочва начини за коригирането им. Това важи особено за онези проекти, които са стартирали от 8 април до 23 април 2024г. И тогава, и сега, Луната в Овен съвпада с Хирон, наричан често "раненият лечител". Пълнолунието може да отвори стари емоционални рани, но също да покаже пътя за тяхното окончателно превъзмогване. Хирон напомня, че раните могат да се превърнат в портали на силата, ако им позволим да бъдат.
Марс и Плутон са в квадрат към това Пълнолуние и на световната сцена могат да предизвикат политическо напрежение, особено около теми за войната. Яростни протести, бунтове и желание за противопоставяне на властта също са възможни. Рисковете, свързани с квадрата на Марс, се засилват допълнително от неподвижната звезда Полукс в съвпад с Марс, което прави хората злонамерени, упорити и агресивни. Марс е разположен в партньорския дом в хороскопа на Пълнолунието, така че през този период са възможни конфликти, свързани с борба за власт, неразбиране помежду си или нежелание за компромис. Въпреки че енергията на Овен насърчава незабавни действия, важно е да не се забравя, че не трябва да се прибързва с необмислени решения. Това е време, когато емоциите могат да излязат на повърхността и импулсите за действие стават особено силни. Пълнолунието в Овен е период, който изисква смелост и решителност, но също мъдрост и търпение, за да се избегнат прибързани грешки и разрушителни действия. Чувството на несигурност може да подтиква да се решават проблемите по-бързо от необходимото. А предпоставки за това има – планетата на неочакваните и непланирани обрати е разположена в най-ниската част на хороскопа, по която са територията на страната и народа. Това разположение показва несигурна и често сменяща се обстановка. Уран е планетата на революционните промени, а сме в период на поредни избори. Пълнолунието не е период за радикални промени, но може да се нанесат корекции, да се отстранят препятствията по начертания път към достигане на поставените по-рано цели. Възможно е този период да има аварии с техника и електричество, както и трусове, мълнии – Уран в настоящия момент съвпада, отново, със зловредната звезда Алгол. Този съвпад се случва в 27-ми градус на знака Телец, който отговаря за финансовата система, ресурсите, равнините и обработваемата земя. И отново призовавам към внимание на пътя, тъй като Пълнолунието попада в този сектор на хороскопа, свързан с пътищата и транспорта, а това предразполага към произшествия, затова бъдете внимателни и се пазете от агресия, не влизайте в пререкания и конфликти. Не бързайте, сякаш има краен срок за изпълнение на дадена задача. Опитайте се да решите спокойно какви действия трябва да предприемете и спокойно да продължите по набелязания курс. Опитайте се да канализирате силната енергия в полезни дейности – спорт, творчество, майсторене...
Влиянието на октомврийското Пълнолуние се простира до Новолунието на 1 ноември. А какво влияние ще окаже конкретно на всеки един от нас, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети и светилата.
Въпросите, свързани с тази статия може да задавате в коментарите под нея. За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

четвъртък, 10 октомври 2024 г.

Юпитер ретрограден

 


На 9 октомври 2024г. планетата на голямото щастие Юпитер "спря" в 21°20′ на зодиакален знак Близнаци. Намира се в стационарно-ретроградна фаза, преди да тръгне назад от 10 октомври, което само така изглежда, наблюдавано от Земята. Реално планетите не спират и не се движат назад. Сабианският символ на 22-ри градус на Близнаци гласи: Танцуващи двойки на празника на реколтата, топлината на простия живот. Естествено проявление на себе си.
В този градус на знак Близнаци се намира постоянната звезда Белатрикс, която при съвпад с Юпитер създава опасност от непредвидени загуби поради грешно взети решения и необмислени действия. Препоръчително е да се внимава в общуването и бизнеса заради недоброжелатели. Белатрикс в съвпад с Юпитер носи слава, помрачена от клюки.
Когато Юпитер е в ретроградна фаза на движение в зодиакален знак Близнаци, започва труден период, който тласка към дълбоки мисли и разочарования. В този период съществува риск да се попадне под негативното влияние на авторитетни личности. Ретрограден Юпитер в Близнаци насърчава да се изоставят собствените идеи в полза на не винаги разумните вярвания на другите. Ентусиазираният и неспокоен характер на Близнаците лесно може да въвлича в измама, която да донесе големи неприятности, затова бъдете внимателни и не се поддавайте на манипулации. И се опитайте да подредите мислите си. Колкото по-малко ненужна информация съхранявате в главата си, толкова по-вероятно е проблемите да ви заобиколят.
Юпитер се намира в заточение в знака на Близнаците. Докато Юпитер тласка хората към развитие, знакът на Близнаци постоянно им дава нова информация, върху която да размишляват. Оказва се, че тази звездна двойка, вместо да води в правилната посока, насърчава да се застоявате на едно място и да подредите объркването и хаоса, които се случват в главата.
Юпитер е прието да се приема за планета на разширението. А когато Юпитер спира и преминава в ретроградно движение, ситуациите вече са се развили и разширили неимоверно, и сега идва моментът да спрем екстензивното развитие и да задълбочим интензивното. Когато Юпитер е ретрограден, растежът не спира, но посоката му се променя, сега развитието интензивно върви „в дълбочина“, заменяйки растежа „в ширина“. Така че погледнете по-отблизо какво може да ви даде ретроградната фаза на Юпитер лично. Помислете дали наистина имате нужда от всичко, върху което сте искали да разширите влиянието си по време на директното движение на планетата.
Може да си спомните как се е отразило последното ретроградно движение на Юпитер в Близнаци, което беше от 4 октомври 2012г. до 30 януари 2013г. Сега ще премине през същия сектор на рождения хороскоп и засегне същите теми.
Като цяло, темите на Юпитер са далечните пътувания, чужбина, чужди езици, общуване с чужденци, висше образование, съда, правни и юридически инстанции.
Обърнете внимание на това, което правехте, когато Юпитер беше директен, може би си струва да коригирате някои неща или да намерите други възможности за разрешаване на проблема. Точно сега Вселената се опитва да покаже такъв път.
Може би това ще е заобиколен път, но по този начин ще стигнете до целта по-бързо, отколкото като продължавате по пътя, на който сте били, когато Юпитер е спрял. Защото в този момент ситуацията е достигнала критична точка, просто няма накъде да се разширява повече, това е границата.
Юпитер е в ретроградно движение до 4 февруари 2025г., когато спира в 11°16′ на зодиакален знак Близнаци, преди бавно да поеме отново напред. В този градус се намира постоянната звезда Алдебаран, която в съвпад с Юпитер дава лидерски потенциал, успех във военни и обществени дела, но също признание или слава, които не са заслужени и в крайна сметка са загубени.
Юпитер ще се движи през зодиакалния знак Близнаци до 10 юни 2025г, когато ще премине в зодиакален знак Рак, където се намира в екзалтация. Тогава тези, които са подвластни на планетата, а това са родените под знака на Риби и Стрелец, ще могат да си отдъхнат, а тези със Слънце или Юпитер в Рак ще са на челно място в списъка на щедрия благодетел, както често е наричан от астролозите Юпитер.

сряда, 2 октомври 2024 г.

Пръстеновидно Слънчево затъмнение

 

   Уважаеми читатели, на 02 октомври 2024г. в 21:49ч. настъпва Новолуние в 10°03' Везни, което е Пръстеновидно Слънчево затъмнение. Нощното светило ще покрие Слънчевия диск, но не напълно, а острани ръбчето ще образува огнен пръстен. Явлението ще бъде видимо от Тихия океан, като от сушата затъмнението ще се вижда само от Великденския остров, южните краища на Аржентина и Чили, и северната част на Фолкландските острови. Продължителността на затъмнението е 7 минути и 25 секунди.

Слънчевото затъмнение в зодиакален знак Везни е от Серия Сарос 8S с начало 1 април 1718 г. и край 30 април 2962 г. Според Брейди тази серия предвещава раздяла и загуба. Завършването на нещо и тъгата, причинена от това завършване. Възможни са и физически щети поради пренапрежение на собствените сили. Това време не е подходящо за усилена физическа активност.
Затъмнения от тази серия има през 1916, 1934, 1952, 1970, 1988, 2006, 2024, 2042г.
Настоящето затъмнение затваря втория и последен за тази година коридор на затъмненията, чието начало постави частичното лунно затъмнение на 18 септември. Това е период на съмнения, претенции, избори, изисквания и ползи.
Изискванията към себе си или партньорите се увеличават, възникват съмнения относно правилния избор, възникват въпроси: „Ценен ли съм? Готов ли съм да се обвържа?“, като последното важи за всякакъв вид партньорски взаимоотношения, не само за лични. Мнозина ще започнат да се тревожат за външния си вид, ще чувстват, че не са достатъчно добри. През този период може да се появят идеи за смяна на имиджа, вероятно ще имате желание да блеснете пред публика. Новолунието във Везни, което е слънчево затъмнение, попада в дома на творчеството и сценичните изяви в хороскопа, построен с координати на българската столица. Господар на хороскопа е вестоносецът Меркурий, като управител на знак Близнаци където попада Асцендент (началото на хороскопа). Меркурий управлява също пети дом, където е разположен и южният лунен възел, свързван с миналите опитности, а там до тях е и съблазнителката Лилит.
Затъмнението ще акцентира темите по пети дом – спорт, хазарт, култура и изкуство, развлечения, децата – градини, начални и средни училища, нещо ново ще се обмисля в тези области на местно ниво през следващите месеци.
Венера, Марс и Сатурн образуват голям тригон, външните планети Плутон, Нептун и Уран образуват бисекстил, и двете конфигурации са позитивни и полезни – смекчават негативните влияния от съвпада на Новолунието и Меркурий с Лилит, и със звездата Виндемиатрикс (създателката на вдовици). От всички неподвижни звезди тази най-много прилича на черната луна Лилит, може да причини болезнена възбудимост и раздразнителност, неочаквани обрати на съдбата. В периода на Новолуние е активен съвпадът на ретрограден Уран със звездата Алгол, какъвто имаше когато Уран беше директен, но за разлика от тогава, сега Юпитер съвпада с Белатрикс – звезда, свързвана с война, насилие, жестокост, хаос, катастрофи, изпепелява – стреми се да стрие всичко на прах, да унищожи. Уран в хороскопа владее най-високата му точка, по която са управлението на държавата, държавния глава, правителството, а Юпитер партньорствата.
Астрологията на Новолунието и Слънчево затъмнение във Везни е изключително мощна и интензивна. Едновременното подравняване на Слънчево затъмнение, Меркурий и Лилит е възможно да доведе до много кризи, драматични събития, променящи живота, важни съобщения, смущаващи разкрития на тъмни и мръсни тайни, включващи видни хора.
Сабианският символ на 11-ти градус Везни гласи: Сътрудничество на истински върховни сили с по-малко еволюирали същества, готовност за подкрепа и защита. Благост. А защита от светлите сили ще има, тъй като бялата луна Селена е в първия дом на хороскопа, на няколко градуса от асцендента. Това се случва при онези, които са знаели как да угодят на висшите сили с полезни прояви в миналото.
Влиянието на настоящото Слънчево затъмнение във Везни е до следващото на 29 март 2025г., което ще бъде в 9° на зодиакален знак Овен.
Кардиналните знаци Овен, Везни, Козирог и Рак ще почувстват повече влиянието на Слънчевото затъмнение. Особено родените от 25 март до 3 април, от 25 септември до 3 октомври, от 25 декември до 3 януари и от 25 юни до 3 юли.
Но как по-точно ще повлияе енергията на Новолуние и Слънчево затъмнение във Везни, изцяло зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети и светила. За повече информация изпратете съобщение в страницата. Конфиденциалността е гарантирана!