За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 17 октомври 2024 г.

Пълнолуние в Овен

 

 Луната достига своята максимална пълнота на 17 октомври 2014г. в 14:26 часа, българско време.
Октомврийското Пълнолуние, известно като "Луната на ловеца" попада в 24°35' на знак Овен, пионерът на зодиака.
Пълнолунието през октомври е предпоследно от четирите Суперлуни за тази година. Но ще е най-голямата Суперлуна и ще изглежда със 7% по-голяма от нормалното.
Пълната Луна в Овен е в напрегнат аспект с управителя на знака Овен – планетата Марс. От друга страна, Луната в Овен и Марс в Рак са във взаимна рецепция по управление, а това в астрологията се равнява на съвпад. Но да видим какво се случва в хороскопа, построен за този момент с координати на българската столица. Пълнолунието в Овен попада в дом 3 на хороскопа, свързван с комуникация и средствата за комуникация, пътища и транспортни средства, търговия и договори, начално и средно образование. Изборите също са по този дом, който ще бъде осветлен от Суперлуната и ще бъдат видни неща, имащи връзка с изброените теми.
Външните планети Уран, Нептун и Плутон са в хармонична конфигурация, която действа от доста време насам и ще действа дори през следващата година, само че в други знаци. Споменатите три външни планети, заедно с Венера образуват конфигурация Трапец, която дава заслужена помощ, съзнателна хармонизация, натрупване на добри дела. Конфигурацията Трапец дава възможност за положителна реализация, за която човек някога е работил в резултат на рязко съпротивление, противопоставяне на нещо, идващо от опозицията между две от планетите, в случая Венера и Уран. Трапецът, като правило, предполага еднопосочен път и голяма упоритост. Това задължително се съпровожда от тежки съмнения и борба. В резултат на работата на фино ниво, се придобива защита на събитийно. Дори и защитен, човек изпитва постоянно посегателство върху своята стабилност. Тук съществува явно противопоставяне, заради опозицията. Когато в Трапеца влизат женски планети, както е в случая, човек наблюдава бурите отстрани;
Но основната конфигурация е Тау-квадратурата, образувана от Марс и Пълнолунието, а това поражда напрежение, конфронтация, сблъсък.
Овенът е първият знак на зодиака и представлява лидерство, увереност и действие. Когато имаме Пълнолуние в този знак, емоциите ни се зареждат по начин, който мотивира да влезем в лидерска роля, да поемем лидерството и да сме уверени.
Последният лунен цикъл в Овен, който преживяхме, беше слънчево затъмнение през април, така че може да видим прояви от това време да се връщат отново или събития от това време може да достигнат точка на завършване. Пълнолунието обикновено носи резултати от започнати процеси и ситуации, подчертава недостатъците и посочва начини за коригирането им. Това важи особено за онези проекти, които са стартирали от 8 април до 23 април 2024г. И тогава, и сега, Луната в Овен съвпада с Хирон, наричан често "раненият лечител". Пълнолунието може да отвори стари емоционални рани, но също да покаже пътя за тяхното окончателно превъзмогване. Хирон напомня, че раните могат да се превърнат в портали на силата, ако им позволим да бъдат.
Марс и Плутон са в квадрат към това Пълнолуние и на световната сцена могат да предизвикат политическо напрежение, особено около теми за войната. Яростни протести, бунтове и желание за противопоставяне на властта също са възможни. Рисковете, свързани с квадрата на Марс, се засилват допълнително от неподвижната звезда Полукс в съвпад с Марс, което прави хората злонамерени, упорити и агресивни. Марс е разположен в партньорския дом в хороскопа на Пълнолунието, така че през този период са възможни конфликти, свързани с борба за власт, неразбиране помежду си или нежелание за компромис. Въпреки че енергията на Овен насърчава незабавни действия, важно е да не се забравя, че не трябва да се прибързва с необмислени решения. Това е време, когато емоциите могат да излязат на повърхността и импулсите за действие стават особено силни. Пълнолунието в Овен е период, който изисква смелост и решителност, но също мъдрост и търпение, за да се избегнат прибързани грешки и разрушителни действия. Чувството на несигурност може да подтиква да се решават проблемите по-бързо от необходимото. А предпоставки за това има – планетата на неочакваните и непланирани обрати е разположена в най-ниската част на хороскопа, по която са територията на страната и народа. Това разположение показва несигурна и често сменяща се обстановка. Уран е планетата на революционните промени, а сме в период на поредни избори. Пълнолунието не е период за радикални промени, но може да се нанесат корекции, да се отстранят препятствията по начертания път към достигане на поставените по-рано цели. Възможно е този период да има аварии с техника и електричество, както и трусове, мълнии – Уран в настоящия момент съвпада, отново, със зловредната звезда Алгол. Този съвпад се случва в 27-ми градус на знака Телец, който отговаря за финансовата система, ресурсите, равнините и обработваемата земя. И отново призовавам към внимание на пътя, тъй като Пълнолунието попада в този сектор на хороскопа, свързан с пътищата и транспорта, а това предразполага към произшествия, затова бъдете внимателни и се пазете от агресия, не влизайте в пререкания и конфликти. Не бързайте, сякаш има краен срок за изпълнение на дадена задача. Опитайте се да решите спокойно какви действия трябва да предприемете и спокойно да продължите по набелязания курс. Опитайте се да канализирате силната енергия в полезни дейности – спорт, творчество, майсторене...
Влиянието на октомврийското Пълнолуние се простира до Новолунието на 1 ноември. А какво влияние ще окаже конкретно на всеки един от нас, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети и светилата.
Въпросите, свързани с тази статия може да задавате в коментарите под нея. За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар