За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 10 октомври 2024 г.

Юпитер ретрограден

 


На 9 октомври 2024г. планетата на голямото щастие Юпитер "спря" в 21°20′ на зодиакален знак Близнаци. Намира се в стационарно-ретроградна фаза, преди да тръгне назад от 10 октомври, което само така изглежда, наблюдавано от Земята. Реално планетите не спират и не се движат назад. Сабианският символ на 22-ри градус на Близнаци гласи: Танцуващи двойки на празника на реколтата, топлината на простия живот. Естествено проявление на себе си.
В този градус на знак Близнаци се намира постоянната звезда Белатрикс, която при съвпад с Юпитер създава опасност от непредвидени загуби поради грешно взети решения и необмислени действия. Препоръчително е да се внимава в общуването и бизнеса заради недоброжелатели. Белатрикс в съвпад с Юпитер носи слава, помрачена от клюки.
Когато Юпитер е в ретроградна фаза на движение в зодиакален знак Близнаци, започва труден период, който тласка към дълбоки мисли и разочарования. В този период съществува риск да се попадне под негативното влияние на авторитетни личности. Ретрограден Юпитер в Близнаци насърчава да се изоставят собствените идеи в полза на не винаги разумните вярвания на другите. Ентусиазираният и неспокоен характер на Близнаците лесно може да въвлича в измама, която да донесе големи неприятности, затова бъдете внимателни и не се поддавайте на манипулации. И се опитайте да подредите мислите си. Колкото по-малко ненужна информация съхранявате в главата си, толкова по-вероятно е проблемите да ви заобиколят.
Юпитер се намира в заточение в знака на Близнаците. Докато Юпитер тласка хората към развитие, знакът на Близнаци постоянно им дава нова информация, върху която да размишляват. Оказва се, че тази звездна двойка, вместо да води в правилната посока, насърчава да се застоявате на едно място и да подредите объркването и хаоса, които се случват в главата.
Юпитер е прието да се приема за планета на разширението. А когато Юпитер спира и преминава в ретроградно движение, ситуациите вече са се развили и разширили неимоверно, и сега идва моментът да спрем екстензивното развитие и да задълбочим интензивното. Когато Юпитер е ретрограден, растежът не спира, но посоката му се променя, сега развитието интензивно върви „в дълбочина“, заменяйки растежа „в ширина“. Така че погледнете по-отблизо какво може да ви даде ретроградната фаза на Юпитер лично. Помислете дали наистина имате нужда от всичко, върху което сте искали да разширите влиянието си по време на директното движение на планетата.
Може да си спомните как се е отразило последното ретроградно движение на Юпитер в Близнаци, което беше от 4 октомври 2012г. до 30 януари 2013г. Сега ще премине през същия сектор на рождения хороскоп и засегне същите теми.
Като цяло, темите на Юпитер са далечните пътувания, чужбина, чужди езици, общуване с чужденци, висше образование, съда, правни и юридически инстанции.
Обърнете внимание на това, което правехте, когато Юпитер беше директен, може би си струва да коригирате някои неща или да намерите други възможности за разрешаване на проблема. Точно сега Вселената се опитва да покаже такъв път.
Може би това ще е заобиколен път, но по този начин ще стигнете до целта по-бързо, отколкото като продължавате по пътя, на който сте били, когато Юпитер е спрял. Защото в този момент ситуацията е достигнала критична точка, просто няма накъде да се разширява повече, това е границата.
Юпитер е в ретроградно движение до 4 февруари 2025г., когато спира в 11°16′ на зодиакален знак Близнаци, преди бавно да поеме отново напред. В този градус се намира постоянната звезда Алдебаран, която в съвпад с Юпитер дава лидерски потенциал, успех във военни и обществени дела, но също признание или слава, които не са заслужени и в крайна сметка са загубени.
Юпитер ще се движи през зодиакалния знак Близнаци до 10 юни 2025г, когато ще премине в зодиакален знак Рак, където се намира в екзалтация. Тогава тези, които са подвластни на планетата, а това са родените под знака на Риби и Стрелец, ще могат да си отдъхнат, а тези със Слънце или Юпитер в Рак ще са на челно място в списъка на щедрия благодетел, както често е наричан от астролозите Юпитер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар