За любителите на модерната Астрология

неделя, 2 януари 2022 г.

Новолуние в Козирог

 


ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
 
Посрещнахме 2022г. в 27-ми лунен ден и Луна в знака Стрелец, което показва състояние на постоянни промени и колебания, жажда за пътешествия, за познания, а на по-високо духовно ниво показва идеалната любов. 
Новата Година посрещнахме на фона на ретроградна Венера, която владее хороскопа, построен за този момент с координати на българската столица. Освен това ретроградна Венера управлява финансовия сектор, както и този на чужбина, на правото, на религията и пътуването в чужбина, туризма. Всички тези сектори ще се реализират със забавяния и ще се натъкват на затруднения. Венера, заедно с Плутон и Меркурий са разположени в най-ниската част на хороскопа, символизиращ българската територия и народа. Луната в тази карта владее най-високата част и е в съединение с Марс в дом 3-ти, по който са кратките пътувания, превозните средства, договарянията, начално и средно образование. Това съединение на Луната с Марс вещае силни емоции, гневни избухвания,ревност, разочарования, вследствие неудовлетворени желания. Ще се действа импулсивно, под действие на силните емоции, вместо разумно, а това води след себе си вземане на грешни решения. Предпоставки за инциденти на пътя, за пожари!
 
НОВОЛУНИЕ В КОЗИРОГ
А днес, на 2 януари 2022г. в 20:34ч. българско време, Луната започва своя нов лунен цикъл, което се случва в 12°20′ на зодиакален знак Козирог. Луната в този знак се намира в заточение, което предполага, че емоционалният израз ще е затруднен, както и потребностите, нуждите на народа. Новолунието настъпва в 29-ти лунен ден, символът на този лунен ден е хидра, октопод. Това е денят на Хеката, богинята на тъмната луна. Следователно е необходима отговорност, способност да се устои на изкушенията. Необходима е воля, за да се отървете от токсичните връзки, досадните хора и мрачните мисли. В 29-ия лунен ден Луната е слаба, инстинктът за самосъхранение е намален, но нивото на съзнание е доста високо. Това е денят на преразглеждане на мотивите, духовна трансформация, пречистване на вътрешния свят от негативни чувства и емоции. През деня е необходимо да се примирите не само с предишния лунен цикъл, но и да се разделите с грешките на изминалата 2021-ва година, и да направите съответните изводи.
Новолунието в Козирог заформя положителен аспект с планетата на неочакваните обрати Уран. Макар аспектът да е положителен, като се вземе предвид естеството на Уран, спокойно може да се каже "Очаквайте неочакваното!"
Този аспект поражда необичайни преживявания. Планетата на иновациите, на новите технологии, на електричеството- Уран, в този момент е ретроградна, също както и планетата-управител на знака му Телец- Венера. Венера е ретроградна в Козирог, където е настоящето Новолуние, а управителят на този знак Сатурн е в напрегнат аспект с Уран в Телец. Ретроградността на планета, която участва в даден аспект, показва забавяне, продължителна проява на аспекта. Уран и Сатурн в хороскопа на Новолунието, построен с координати на българската столица, управляват дома на партньорствата. Уран се намира в дома, по който са юридическите институции, а Сатурн в дома на рутинната дейност и на здравето. В този ред, може да се очаква нестабилна обстановка в ежедневието, борба между новото и старото, имаща връзка със здравеопазването, което да доведе до разпад на партньорства.
Съединението на Плутон и ретроградна Венера в Козирог, по време на това Новолуние в същия знак, ще се прояви като обновяване и трансформация на вътрешно ниво. На външно ниво, в глобален мащаб, още през първия месец на 2022г. може да има промени във финансовата и материалната сфера на живота. Политическите и икономически структури на властта ще започнат да се трансформират. През лунния месец, който започва вечерта на 2 януари, кармичните елементи- лунните възли, сменят зодиакалните знаци и влизат в оста на ресурса- започва нов икономически цикъл. Точното време е 18 януари в 21ч.- лунните възли преминават в зодиакални знаци Телец и Скорпион, където ще се намират през следващите 18 месеца. И през този период, в началото на август 2022г., Северният лунен възел ще се съедини с Уран и с Марс в Телец- неочаквани промени в социалните отношения, професионално- неочаквани шансове от въвеждането на нови технологии, бърза промяна, съпътствана от изненади, пренебрегване на последствията от импулсивния масов ентусиазъм.
Но да се върнем на Новолунието в Козирог- енергиите на този знак активират у хората желанието да намерят своето място в обществото, да направят кариера, да укрепят социалното си положение и да подновят старите си бизнес контакти. Новолунието в аспект с Уран ще провокира желанието за повече свобода, за "премахване на оковите". Уран е бунтар, планета на революцията, както и на революционен пробив в науката. Последното е добро, стига да е в полза на човечеството. Днес прочетох, че японските учени разработват ваксина срещу коронавирус, на база ваксината за едра шарка, открита от британския лекар Едуард Дженар, която да предпазва цял живот.
Новолунието е в съединение със звездата Пелагус, която според Птоломей притежава природата на Юпитер и Меркурий, и носи любов към истината, оптимизъм, религиозен дух. Идеите не винаги са достатъчно лесни за реализиране, за да са полезни на мнозина трябва да са добре обмислени. Неортодоксален подход към религията.
Накратко, това е астрологичната обстановка през тези и следващите дни. Влиянието на Новолунието в Козирог продължава четири седмици, до следващото Новолуние във Водолей на 1-ви февруари 2022г. Най-доброто време за стартиране на нови проекти е по време на нарастваща Луна, от 4 януари до Пълнолунието на 18 януари.
Какви влияние ще окаже Новолунието конкретно за всеки един, зависи от това къде попада в персоналния хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети. 

 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар