За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 13 януари 2022 г.

Ретрограден Меркурий

 

 

  На 14 януари 2022г. Меркурий навлиза в своята ретроградна фаза на движение, което ще продължи до 3 февруари 2022г. Меркурий става ретрограден на 10° в зодиакален знак Водолей и ще се върне назад до 24° в знака Козирог, когато ще тръгне отново напред. В момента, когато Меркурий спре, за да обърне своето движение назад, се намира в съединение с планетата Сатурн и в напрегнат с аспект с планетата Уран. Сатурн оказва ограничаващо влияние по отношение на комуникацията, поражда депресивни мисли. За Меркурий в ретроградна фаза са присъщи затруднено общуване и закъснения при пътуване, а съединението му със Сатурн подчертава още повече тази тенденция. Има предпоставки за възникване на спорове, особено с авторитетни фигури. Резките или критични думи могат да доведат до проблеми в отношенията като студенина, изолация или отхвърляне. Бъдете особено внимателни с важни решения и бизнес отношения- Сатурн е естествен управител на кариерата, като владетел на знака Козирог.
Напрегнатият аспект на Меркурий с Уран поражда вълнуващи и ексцентрични мисли, понякога гениални идеи, но също така е предпоставка за внезапни и неочаквани промени на мнението, бурно отхвърляне на чуждото мнение, тревожност и нервност. Този аспект между Меркурий и Уран може да е повод за безсъние, особено ако засяга по някакъв начин същите планети в личния хороскоп. Лошата концентрация , следствие ретрограден Меркурий и импулсивността, присъща за Уран, могат да окажат неблагоприятно влияние на вашето мислене и комуникация. По това време е много по-вероятно да чуете или изречете нещо обидно, да се разсеете, да претърпите инцидент, да не слушате правилно, да пропуснете важни детайли, да вземете прибързани решения и да промените решението си. Хората като цяло ще са по-безотговорни, договарянето и бизнес сделките ще са подложени на риск. Забавете темпото и бъдете търпеливи, адаптивни, гъвкави и непредубедени. Помислете добре, преди да правите смели изявления, проверявайте внимателно документите, под които слагате своя подпис и избягвайте да вземате спонтанни решения.
Напрегнатият аспект между Сатурн и Уран, който действащ от доста време насам, може да донесе нежелателна промяна или да затрудни желаната промяна, да ограничава личните свобода и права, да породи бунтове във връзка с налагани задължителни ограничения. Такова е естеството на двете планети- Сатурн ограничава и задължава, а Уран се бунтува и прави революция.
На 3 февруари Меркурий спира на 24° в знака Козирог, преди да стане директен и тръгне отново напред. Тогава звездната обстановка е различна и Меркурий е в съединение с Плутон. Този аспект поражда склонност да се трансформират мислите и възгледите, но енергията му е позната- двете планети се срещнаха за пореден път в този знак в навечерието на Нова Година.
През 2022 г. ще има четири периода на ретрограден Меркурий: от 14 януари до 3 февруари, от 10 май до 2 юни, от 9 септември до 2 октомври и от 29 декември до 18 януари 2023 г.
В тези периоди бъдете внимателни при подписване на важни документи, при закупуване на оборудване, на телефони и автомобили, внимание е нужно и на пътя- последното е нужно по всяко време, но в посочените периоди повече.
Повече усещат влиянието на ретрограден Меркурий тези, които имат Слънце и/или изгряващ знак (асцендент) в меркуриевите знаци Близнаци или Дева. Но цялостно влиянието и препоръките за посочените периоди са за всички.
Бъдете здрави!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар