За любителите на модерната Астрология

сряда, 5 април 2023 г.

Пълнолуние във Везни

 

 На 6 април 2023г. в 07:34 часа Луната достига своята пълна фаза в 16°07' на зодиакален знак Везни.
Луната в този знак има нужда от хармония и баланс, а това се постига трудно при Пълнолуние, където се намира в опозиция на Слънцето. Емоциите достигат своя връх и ескалират, ако са налице напрегнати аспекти.
В непосредствена близост се намира звездата Сегинус – на 17°40′ Везни с допустим орбис от 1°40′ за отчитане на съвпад. Фиксираната звезда Сегинус е с природата на Меркурий и Сатурн. Девор отбелязва, че тази звезда дава тънък ум, но също така страдание поради лоша среда.
Луна в съвпад със Сегинус: Повишение или назначаване на длъжност чрез индиректни (косвени) средства, последвано от позор и разруха.
В астрологичната карта, построена с координати на българската столица, Пълнолунието попада в 6-ти дом и прави опозиция с Хирон в 12-ти дом. Господар на хороскопа е планетата Марс, като управител на изгряващия знак Овен. Марс е заточен в знака на Пълнолунието – Везни и падение в знака Рак, където се намира сега. Луната сключва кармичен аспект с Уран – куинконс от 150°. Аспектът показва – връщане към миналото, възвръщане на ситуациите, повторение на уроците, които човек не е искал да усвои. Пълнолунието, което представлява опозиция между Луната и Слънцето, заедно с Уран образуват конфигурация Игла. Ключовите думи на тази конфигурация са тайно хармонизиране на партньорствата.
Знакът Везни е естествен символ на партньорски взаимоотношения, управлява се от планетата Венера, силна в своя собствен знак Телец в този момент. Но се намира в градус, където попада не толкова благоприятната звезда Капулус.Тази мъглявина се свързва с необратим колапс в човешкия живот. Всъщност Капулус е строител и може да изгради всичко наново, да изгради нова форма на живот, свят, нови взаимоотношения.
Луната управлява 4-ти дом, тъй като най-ниската част на хороскопа се намира в зодиакален знак Рак. Луната и 4-ти дом символизират народа, обикновенните хора, бита, семейството, условията на живот.
Пълнолунието в опозиция на Хирон може да разкрие стари емоционални рани. Но също така Хирон може да причини болка от нова рана. Духовното значение на Хирон е да лекува дълбоки емоционални рани.
Пълнолунието в куинконс с Уран дава желание за освобождаваща промяна, но създава напрежение и несигурност, които могат да доведат до импулсивни действия и емоционални изблици. Необходими са прояви на гъвкавост и отворен ум, за адаптиране към неочаквани промени. На помощ идва Меркурий, който е в добра позиция за комуникация и съответно за разрешаване на проблеми. Меркурий в хармоничен аспект със Сатурн носи ясна мисъл, добра преценка и организационни умения. Идеален е за бизнес отношения, за подписване на договори и за преговори.
Меркурий в хармоничен аспект с Марс помага да се приложат в действие мисли и планове. Може да се постигне много с кураж и борбен дух, да се поеме почти всичко в работата.
Пълнолунието във Везни показва равитието, кулминация на нещата, започнали при Новолунието в Овен от 21 март 2023г. С поглед назад във времето, настоящето Пълнолуние е последната лунна фаза в цикъла на затъмнения, започнал със Слънчевото затъмнение в края на октомври 2022г. Тъй като този цикъл наближава своя край, то темите, които повдига, изглеждат все повече завършени.
Влиянието на това Пълнолуние продължава две седмици до Новолунието на 20 април, което ще е Слънчево затъмнение. Тази фаза на намаляваща луна е добра за довършване и приключване на започнатото, за постигане на баланс в отношенията и партньорствата. Пълнолунието се случва в 16-ти лунен ден, който изисква да се избягва агресията. Добър период е за интелектуална и творческа дейност, за всичко, което носи успокоение и доставя удоволствие. Защото в равновесие се взимат най-добрите и правилни решения. Намасте!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар