За любителите на модерната Астрология

сряда, 19 април 2023 г.

Новолуние и Слънчево затъмнение в Овен

 

 Новолунието на 20 април 2023 в 7часа и 13 минути е Хибридно Слънчево затъмнение – наблюдава се като пълно в някои точки на Земята и като пръстеновидно в други. У нас, в България, няма да е видимо.

Това е второ Новолуние в знака Овен, за тази година, в критичен градус, но ако това на 21 март беше в първия градус на знака, това е в последния тридесети градус – на 29°50' Овен. Крайният градус на всеки зодиакален знак се счита за силно заредена кармична точка и е известен като Анаретен. Затъмнение в анаретен градус показва кармично събитие или съдба, която се разгръща. Също така показва, че нещо отива към приключване, като оставя място за новото да се появи. 30-ти градус на Овен, Сабиански символ:
"Младите гъски весело играят в езерото. Усещане за вътрешно ограничение. Разбиране на естествените граници."
Настоящето затъмнение е от Сарос серия 7N, каквито е имало през 1915, 1933, 1951, 1969, 1987, 2005, 2023, 2041 година. Последно през 2005г. на 8 април. Краят на серията е на 5 ноември 2347г.
Сарос 7N – " Много чувствено семейство на затъмнения, вариращи от внезапна сексуална страст и похот до желание за продължение на потомството и раждане. Тази поредица не е изтънчена, може да изненада човек и да го изложи на много дълбоки страсти, които може да са били скрити дълги години." Бернадет Брейди
С настоящето хибридно слънчево затъмнение се отваря коридора на затъмненията, който ще бъде затворен от лунното затъмнение на 5 май, тази година. Средната точка на коридора на затъмненията е 27 април 2023г., В коридора на затъмнението е "тъмно", а в средата му е най-тъмната част и на посочената дата е възможно да се случат неочаквани неща, като разкриване на дълго пазени тайни или измами с чужди пари. По време на коридора на затъмненията трябва да се избягва вземането на важни решения – нуждата от промяна може да бъде причинена от погрешни усещания, един вид затъмнение на ума. През този период могат да се случат събития, които драматично променят живота и не зависят от волята на човек.
Затъмнението е разположено в 12-тия дом на картата за българската столица и съвпада с Юпитер, който управлява 8-ми и 12-ти дом. Акцент ще са тайните, скрити неща, но също така оказване на помощ, благотворителност. Актуални ще са морските теми, болници, приюти, бежански домове.
Астрологичната карта на затъмнението е с изгряващ знак Телец. Управителят на този знак е Венера, разположена в самия край на първи дом и съвпада с куспидата (началото) на втори дом, който се управлява от Меркурий, разположен в самото начало на 1-ви дом до асцендента. Венера е финансова планета, втори дом също се свързва с парите, а Венера е господар на хороскопа и във взаимна рецепция по управление с Меркурий. Това разположение на двете планети поставя акцент на финансовите теми за следващите няколко месеца. Меркурий е на прага на своята ретроградна фаза, тъй че ще се преразглеждат стари теми, свързани с документация и парични средства.
Управител на знак Овен е планетата Марс, която в този момент е в знака Рак. Луната и Марс са във взаимна рецепция по управление. Луната управлява най-ниската част на хороскопа, по която са територията и населението на страната, както и сектора, по който са комуникация, договори, пътища и транспортни средства, съседните страни. Марс управлява партньорския дом 7-ми и заключения знак Овен в 12-ти дом. Тайни договаряния, неявни партньорства, а по този дом са и тайните врагове. И всички те са свързани с народа и страната, не са външни неприятели.
Затъмнението сключва най-точен аспект с Плутон, планетата на властта, която е разположена в най-високия дом на хороскопа, свързван с устройството и управлението на държавата. Макар да са в хармонични знаци – Овен и Водолей, аспектът между тях е напрегнат. Квадратурата помежду им показва борби за власт и доминиране, манипулации и шпиониране. Но от друга страна, понеже Плутон се свързва с трансформацията и прераждането, то породената от напрегнатия аспект криза може да е катализатор за коренна промяна, след като интензивността бъде насочена в упорита работа и преодоляване желанието за контролиране. По този начин ще се преодолеят възникналите затруднения и достигнат набелязаните цели.
Затъмнението съвпада с постоянната звезда Алриша – очарователна звезда на видно място в зодиакалното съзвездие Риби. Рибите винаги се показват като двойка риби, плуващи в противоположни посоки. Алриша представлява възела или шнура, който свързва двете риби заедно за опашките им. Всъщност Ал Риша означава „въжето“ на арабски и звездата има обединяващо влияние.
А какво влияние ще окаже Новолунието и Слънчево затъмнение персонално на всеки, зависи къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва в него. Слънчево затъмнение в този градус на знака Овен имаше на 19 април 2004г. Макар от друга Сарос серия и като цяло астрологичната обстановка да е била различна, то на лично ниво влиянието ще е сходно, тъй като попада в същия дом на рождения хороскоп и ще активира същите теми. Като цяло влиянието на затъмненията е по-продължително от това на обикновена лунация, като най-силно е през първите няколко месеца. С пожелания за положителни промени за всички нас!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар