За любителите на модерната Астрология

понеделник, 3 юли 2023 г.

Пълнолуние в Козирог

 

 Днес – 3 юли 2023г. в 14:38ч. българско време, Луната достига своята максимална пълна фаза. Пълнолунието се случва в 11°18′ на зодиакален знак Козирог. Пълнолунието през юли е наричано още Луната на елена, за да обозначи новите рога, които се появяват на челото на елените по това време. Мъжките елени хвърлят рогата си и отглеждат нови всяка година.
Настоящето Пълнолуние е първо от трите за тази година Суперлуние. Когато Луната е по-близо до Земята, тя изглежда по-голяма от обикновено. Увеличава се и силата на нейната енергия – с около 10% , но земният знак Козирог леко ще отслаби енергията на Луната и ще я направи по-малко опасна. Несъмнено този ден ще бъде много труден, но и доста предвидим.
В астрологичната диаграма, построена за този момент с координати на българската столица, Пълнолунието попада в сектора, свързан с договаряне, търговия, кореспонденция, пътища и транспортни средства, съседни държави, както и със средно образование и училищата. Ще се осветлят, ще излязат наяве неща, свързани с изброените теми.
Пълнолунието се намира в напрегнат аспект – опозиция с планетата, естествен управител на сектора, където попада, а това е Меркурий. Това може да породи поляризирано мислене, затруднения в комуникацията, особено във връзка с чужбина, с правни въпроси и съдебни решения, реформи. Меркурий в съединение със звездата Сириус носи бизнес успех и помощ от влиятелни хора, така че това Пълнолуние би било идеално за проучване и планиране на ново бизнес начинание, консултации със счетоводители и адвокати и създаване на полезни контакти. А за самото начинание, както неведнъж съм отбелязвала, подходящ период са дните след Новолуние, което този месец е на 18-ти юли.
Пълнолунието в Козирог на 3 юли 2023 г. прави хармоничен аспект с планетата на растежа Юпитер. Планетата се свързва също с чужбина, съда, висшето образование, издателства, туризъм и не на последно място религията. Пълнолунието в тригон с Юпитер носи късмет, щастие, вяра, оптимизъм и щедрост. Усилва емоциите, които по време на Пълнолуние и без това са увеличени, а сега при Суперлуна има опасност да ескалират. С ретрограден Плутон в най-ниската част на хороскопа, не е изключено да има масови вълнения, разкрития на тайни от миналото, свързани с големи пари, с подземни енергийни ресурси, като нефт и газ.
Най-близката голяма звезда до Луната е Нунки, която според Птоломей съчетава природата на Юпитер и Меркурий. Луната в съвпад с Нунки показва успешен писател в областта на науката, философията, образованието или селското стопанство, неортодоксална в религията, побеждава врагове, много приятели. Юпитер попада в дома на партньорствата, може да донесе разширение в тази област, както и много късмет.
Пълнолунието може да се нарече щастливо, заради хармоничния аспект с Юпитер, както и съвпада със звезда Нунки, с природата на Юпитер-Меркурий. Този аспект, макар да е отминал по градуси, неутрализира до голяма степен предизвикателният аспект на Луната срещу Меркурий.
Освен за бизнес и правни въпроси, това Пълнолуние активира всички видове комуникация; четене, писане, говорене, общуване и преговори. Добре е за разширяване на хоризонтите чрез образование и пътуване.
Влиянието на пълнолунието на 3 юли продължава две седмици до новолунието на 18 юли. Тази фаза на намаляваща Луна е добра за завършване и приключване на започнатото, за освобождаване и почивка, регенериране и медитация, премахване на безпорядъка, за прибиране на реколтата.
Какво влияние ще окаже Еленовата Луна на всеки един от нас, зависи къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва. За всеки случай, бъдете внимателни по пътищата! Бъдете здрави!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар