За любителите на модерната Астрология

понеделник, 10 юли 2023 г.

Марс в Дева

 

 В понеделник, на 10 юли 2023г. червената планета напуска огнения знак Лъв и преминава в знак Дева. Този транзит ще донесе със себе си мощна земна енергия, която конкретизира и въвежда ред в онези аспекти от живота, които го изискват.
Дева е променлив знак, управляван от Меркурий, и се свързва с педантичност, контрол и наблюдение. Хората, които имат в хороскопа си акцентиран знак Дева, са склонни да бъдат много подробни и обсебени от стремежа за постигане на съвършенство във всичко, което правят, като може би се подлагат на самокритика.
Като всички земни знаци, Дева ни доближава до стабилността и конкретността; разчита на рутина и дисциплина, за да постигне резултати. Затова се активира по много мощен начин с енергията на транзитния Марс.
Червената планета или "богът на войната" – както Марс е наричан в митологията - идва да насочи цялата тази вибрация към ред. Помага ни да бъдем избирателни, методични, да разберем, че успехът не е случаен в живота, а е резултат на поредица от стъпки, които трябва да предприемем прецизно и многократно, докато осъзнаем, че повторението на стъпките прави пътя. Дева е аналитичен знак – анализира в детайли до най-малка подробност, а докато Марс преминава през знака може създаде усещане, че нещата отнемат повече време от очакваното. В този знак ще се намира до 27 август 2023. В този период препоръката е да се мисли добре, преди да се действа, да не се действа импулсивно и неразумно.
Днес и утре планетата Марс съвпада с фиксираната звезда Регул, наричана кралска звезда, тъй като при определено разположение в личния хороскоп дава успех и просперитет. Но в мунданната астрология, според Сергей Вронски, съединението на звездата с Марс или Сатурн показва преврати, революции, въстания, терористични атаки или кървави демонстрации.
В картата на ингреса, построена за точния момент когато Марс преминава в знак Дева, в 15:10 часа с координати на българската столица, планетата се намира в най-високата част, по която е управлението на държавата и населеното място. Марс е господар на хороскопа, с изгряващ знак в Скорпион. Диспозитор на знак Дева е Меркурий, в този момент е в знака Рак където Марс е в падение, но краен диспозитор е Луната в знак Овен, където Марс е на трон. Затова бъдете внимателни днес в следобедните и късните вечерни часове, до ранното утро на 11-ти юли, когато Луната е вече в Телец, където е в екзалтация, а планетата Марс е в заточение и енергията му няма да е така агресивна, ще е в хармония с подсъзнателните импулси.
В посочения часови интервал Меркурий е в опозиция с Плутон, което поражда голямо ментално напрежение, възможни са инциденти на пътя от порядъка на случилите се през изминалите два дни, когато този аспект също беше активен. По планетата Меркурий са пътища и автомобили, млади хора, а по Плутон масова смърт. Това е предупреждение, какво би могло да се случи, ако не се внимава и се действа неразумно!
Напрежение ще има и от средата до края на месец юли, когато Марс и Сатурн започнат да се борят за контрол, но все пак ще имат подкрепа от Юпитер, което позволява на Марс да даде на всеки необходимата инерция, за да се почувства мотивиран. Марс винаги бърза, а Сатурн забавя, което донякъде е добре за Марс в Дева, за поемане на разумни инициативи и пресметнат риск.
Последната седмица на периода, от 20ти до 27-ми август, Марс в Дева се намира в опозиция на Наптун в своя собствен знак Риби. Този аспект също е знак за внимание, що се отнася до действия, свързани с море, алкохол и психотропни, разкриване на тайни. Управителят на знак Дева, планетата-вестоносец Меркурий от 23 август преминава в ретроградна фаза на движение, което е предпоставка за проблеми със средствата за комуникация и превозни средства, за грешки при документация, договори, търговия.
Енергията на Марс в Дева, като цяло, е подходяща за въвеждане на ред в дома и на работното място, за хигиена, за обръщане внимание на здравето, изследвания и профилактика, лечебни диети, СПА процедури.
Рутинната работа и заниманията със спорт за кондиция също са облагодетелствани от спокойната енергия на Марс в Дева. Там, където е нужен перфекционизъм, изпипване нещата, занаятите и дейности с ръцете, работа в градината, също може да разчитат на земната и разумна енергия на Марс в Дева. Бъдете здрави!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар