За любителите на модерната Астрология

понеделник, 31 юли 2023 г.

Пълнолуние във Водолей

 

  Второто Суперлуние за тази година настъпва в първия ден на август, в 21:31ч. То ще се проведе под знака на Водолея. През този ден негативната енергия на нощното светило ще засегне предимно интелектуалната сфера. За хората ще стане много по-трудно да вземат важни решения, да се занимават с обучение.

Пълнолунието в 9°15' на знак Водолей ще влоши паметта и ще накара интуицията да стане напълно безполезна. Опитайте се да не се доверявате на шестото си чувство през този ден, в противен случай може да се натъкнете на проблеми. Основната грижа на този, управляван от Уран знак, е изразяването на оригинални мисли и идеи, независимо колко непопулярни могат да бъдат. Това лунно време ще постави акцент върху желанието на всеки да се разграничи от възгледите на колектива и вместо това ще създаде уникално чувство за индивидуалност, което не винаги може да бъде добре прието.
Пълнолунието през август се счита за суперлуние – това е събитие, което се случва три до четири пъти всяка година, когато пълната Луна е в своя перигей, онази част от своята орбита, която е най-близо до Земята. Суперлуната е с около 7% по-голяма от типичната пълна Луна, което може да я накара да изглежда по-ярка. Въпреки че размерът на тази Луна е впечатляващ, това няма да оказва по-голямо влияние върху настроението от обикновено Пълнолуние, така че не трябва да се тревожите и да се приема като фатално знамение.
Пълнолунието на 1 август е наричано още Есетрова Луна, отбелязвайки период когато есетровите риби най-често се ловуват, откъдето идва и рибният прякор.
В хороскопа на Пълнолнието, построен с координати на българската столица, Суперлуната попада в 12-ти дом, а по този дом са тайните и скритите неща, затвори, болници, центрове за бежанци, морето и всичко свързано с него. Може би супер пълната Луна ще осветли и извади на показ събития по споменатите теми.
Пълнолунието няма съвсем точни аспекти, но е налице действаща квадратура с Юпитер, макар с орбис на дъгата малко над 4 градуса. Юпитер в хороскопа на Пълнолунието управлява най-високата му част, по която са властта и управлението на държавата. Луната от своя страна управлява секторите, свързани с ежедневието, рутинната работа, здравето, отдиха и забавленията. Квадратурата между тях показва напрегнато ежедневие, няма да има забавления и игри, макар да е сезонът на отпуските. Юпитер от своя страна е в точен, хармоничен аспект с Марс – управител на секторите, свързани с парите, моралните ценности и съда. Държавната власт ще може да осъществи, по-скоро да довърши и приключи успешно започнатото в тези сфери. Пълнолунието е кулминацията на започнатото по време на Новолуние. Оттук насетне Луната започва да намалява и не е подходящ период за стартиране на нови проекти. Времето на намаляваща Луна е подходящо за дооформяне, нанасяне на корекции, ако е необходимо, и за приключване. Няма да е лесно, понеже другият управител на знака Водолей, господарят на кармата Сатурн, е ретрограден и в напрегнат аспект с планетата на комуникацията и документацията. Меркурий срещу Сатурн може да влоши общуването, да породи критика и разочарования, да донесе лоши новини. Но Марс в тригон с Юпитер дава положителна енергия, увереност и ентусиазъм за преодоляване на негативното мислене, породено от опозицията между Меркурий и Сатурн. Марс и Юпитер, освен че се намират в точен хармоничен аспект по време на Пълнолунието, са във взаимна рецепция помежду си, което засилва влиянието на аспекта между двете планети. Като се вземе предвид природата на планетите, че Марс е импулсивен, а Юпитер разширява, то въпреки хармоничният им аспект, възможно е да ескалират емоциите, породени от напрегнатия аспект на Юпитер и Супер Луната. Благоприятен ефект ще оказва Венера, която е върху партньорската ос в знак Лъв. Слънцето като управутел на партньорския дом е в своя собствен знак Лъв, където се намира на трон, а Венера е ретроградна – може в живота да има връщане към стари приятелства и партньорски взаимоотношения, което да е предпоставка за бурни емоции и революционни настроения, както у дома и семейството, така и сред народа.
Влиянието на настоящето Пълнолунието продължава две седмици до Новолунието на 16 август 2023г.
Тази фаза на намаляваща Луна е подходяща за завършване на нещата, започнати след средата на юли; за освобождаване, за почивка и регенериране, съзерцание и медитация, за прибиране на реколтата.
Какво влияние ще окаже настоящата супер Луна на всеки един от нас, зависи къде в рождения хороскоп попада и какви аспекти сключва с рождените планети и светила. С пожелание за позитивно влияние!
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro . Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар