За любителите на модерната Астрология

понеделник, 17 юли 2023 г.

Новолуние в Рак

 

  Второто лятно Новолуние за 2023г. настъпва днес, на 17 юли в 21:32ч. Новата Луна се намира в зодиакален Рак на 24°56’. Сабиански символ на 25-тия градус на знака Рак показва предводител, облечен в невидимата мантия на властта. Подкрепа на несъзнавани елементи с безстрашна и положителна негова нагласа. Връщане на силите или откриването на себе си.
Новолунието в Рак се случва до постоянната звезда Полукс, която е с природата на Марс, според Птоломей.
Звездата Полукс дава защита при всяко праведно дело и прави абсолютно беззащитни онези, които са стъпили на пътя на злото. Енергията на Марс може да бъде агресивна и тиранична, но когато е канализирана конструктивно е изключително полезна в области, особено при военни, в спорта, бизнес и политика.
В хороскопа, построен за този момент, с координати на българската столица, Новолунието попада в дома на ежедневието и здравето. В хармоничен аспект е с господаря на хороскопа, управител на изгряващия знак (асцендент) във Водолей. В хармоничен аспект е с планетата Нептун, която владее финансов втори дом в астрологичната диаграма на Новолунието. Младата Луна е във взаимна рецепция по екзалтация с Юпитер – другият управител на втори дом, както и на сектора, по който са организации и колективи, сдружения. Юпитер е планетата на правото, на закона и съда. В хороскопа е разположена в дома на комуникацията, документацията, на договори и търговия. Енергията на Юпитер ще е в помощ на местата, където енергията на Новолуние не може да действа поради външен натиск. А такъв има, показва го опозицията с Плутон в 12-ти дом, управител на 10-ти и 9-ти дом – скрита власт и чужди интереси, които пречат на ежедневната и рутинна работа (Луната управлява 6-ти дом), и на партньорствата (Слънцето управлява 7-ми дом).
Планетата Марс оказва силно влияние върху астрологията на настоящето Новолунието, поради близостта му със звездата Полукс, както и опозицията на Марс и Сатурн.
Но има и друго – само час и половина по-късно настъпва ингрес на Лунните възли, като Северният лунен възел навлиза в марсовия знак Овен.Така че това Новолуние е енергизиращо и може да ви тласне към успех. Слънце в съвпад с Луна представлява ново начало и нови цели. Марс представлява вашата целенасочена енергия. Успехът ще бъде по-вероятен, ако насочите тази енергия към упорит труд и постижения.
Най-доброто време за започване на нови проекти е по време на нарастваща Луна, в периода от 18 юли до Пълнолунието на 1 август 2023г.
Влиянието на новолунието от 17 юли продължава до следващото Новолунието на 16 август. А какво влияние ще окаже персонално на всеки един от нас, зависи в кой сектор на личния хороскоп попада и какви аспекти сключва в него. 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар