За любителите на модерната Астрология

петък, 29 април 2022 г.

Ретрограден Плутон

 


  Всяка година Плутон преминава в ретроградна фаза за пет месеца, а за 2022г. това се случва на 29 април в 28°35′ на зодиакален знак Козирог и приключва на 8 октомври при 26° Козирог.
Преминаването на Плутон през ретроградна фаза е време за размисъл относно властта и контрола в живота. Ако хората ви контролират или манипулират, сега е момента да ги оставите да си отидат. Ако сте били твърде контролиращи спрямо други хора или ситуации, то сега е време да се отпуснете.
Плутон управлява знак Скорпион, свързван с трансформацията, с живота и смъртта, подобно на какавидата в пашкула. Тайното, мистичното, подсъзнанието, дълбините на душата. Енергията на тази малка и отдалечена планета е интензивна и разрушителна, но нали за да се изгради нещо ново, старото трябва да си отиде?! А ключовата дума на знака Козирог е градеж, структура и стабилност – както на лично, така и на колективно ниво. Докато Плутон е ретрограден през 2022г. ни се дава шанс да придобием яснота за нещата, които вече не работят за нас. Само по този начин може да се освободим от тях и да се трансформираме за по-добро, да еволюираме.
Плутон в момента, когато преминава в ретроградна фаза на движение, сключва хармоничен аспект с планетата на голямото щастие Юпитер. Този аспект подпомага положителните промени. Юпитер, като планета на разширението, увеличава силата и влиянието на Плутон по отношение на духовно и личностно израстване, на професионалния напредък. Това е добра предпоставка за печелене на богатство, на фондовата борса, за голям бизнес или за разрастване на собствен малък бизнес. Силното желание да реформирате нещо в живота си ще съвпадне с възможността да направите точно това. Възможно е също така животът ви да бъде трансформиран от влиятелна личност, от човек с власт. Може да осъществите контакт с харизматичен лидер в бизнеса, образованието, религията или духовността, който да окаже влияние на посоката в живота.
Плутон е в хармония и с планетата на малкото щастие Венера. Този аспект с планетата на любовта ще провокира интензивни чувства, задълбочаване на отношенията в съществуващи връзки, но също така предразполага към афери и тайни страсти.
Плутон е в хармоничен аспект и с планетата на ума – Меркурий. Способността за дълбоко разбиране на нещата могат да бъдат приложени към изследвания и разследване, разкриване на тайни и психологически самоанализ. Можете да окажете дълбоко влияние върху другите и може да срещнете някой, който дълбоко ви засяга чрез някаква идея или план, да даде начало на кармично приятелство или успешно партньорство.
Плутон сключва неблагоприятен аспект с Луната, което е предпоставка за интензивни емоции и може да провокира разрушително поведение, като извади наяве дълбоко заровени чувства. Възможни са борби за власт, ревност, манипулации, чувство за вина и душевен тормоз.
Обикновено е трудно да се контролират подобни неща, но другите положителни аспекти помагат за освобождаването от лоши навици, обсесии и принуди, което ще доведе до изцеление и положителна трансформация на емоции и взаимоотношения.
Плутон преминава от ретроградна фаза в директен ход на 8 октомври 2022 г. в 26°06′ Козирог, като тогава сключва хармоничен аспект с Меркурий в Дева. Това засилва положителната трансформация по отношение начина на мислене и възгледите за живота.
Накратко, ще излезем от ретроградната фаза и продължим напред по-разумни и духовно по-богати, а защо не и финансово – Венера е планета на парите, а Плутон на големите пари!

Няма коментари:

Публикуване на коментар