За любителите на модерната Астрология

събота, 30 април 2022 г.

Новолуние и Слънчево затъмнение в Телец

 

  В късната вечер на 30 април 2022 г. , в 23:28ч. българско време, започва новият лунен месец. Новолунието попада в 10°28′ на зодиакален знак Телец и се явява частично слънчево затъмнение.
С настоящето Слънчево затъмнение се отваря "коридора на затъмненията" – термин, с който се обозначава интервала между две или три близки затъмнения. В края на настоящия коридор е Лунното затъмнение на 16 май, тази година. Внимание заслужава средната точка между двете затъмнения, която бележи датата 8 май 2022г. Знаете, че в средата на тунела е най-тъмно и в споменатия ден може да се случат неочаквани неща, като разкриване на дълго пазени тайни и измами с чужди пари. Като цяло се смята, че всички събития, които се случват в коридора на затъмненията, са необратими. Затова трябва добре да се обмисля всяко действие и дори всяка дума през този период. Пак там, в коридора на затъмненията, планетата на комуникацията Меркурий преминава в ретроградно движение на 9 май. А периодът на ретрограден Меркурий изисква особено внимание при оформяне и подписване на документи, особено що се отнасят до комуникационна техника, транспортни средства и общо за всякакъв вид търговия.
Слънчевото затъмнение на 30 април ще бъде видимо в части от Антарктида, в най-южната част на континента Южна Америка, както и в районите около нея на Тихия и Атлантическия океан. В България по това време е нощ и няма как да се види небесното явление, при което част от Луната закрива Слънцето, все едно го е отхапала. Но въпреки това, енергията на природния феномен ще оказва влияние на всички през следващите шест месеца.
Слънчевото затъмнение в Телец е в съединение с планетата на неочакваните обрати Уран. Този аспект ще породи желание за промени и за повече лична свобода. Съединението на Новолунието в Телец с Уран е подходящ за започване на нещо напълно ново и различно. Благоприятният им аспект с планетата Марс ще вдъхва кураж за поемане на рискове, за проява на инициатива, за опит на нещо ново. Аспектът стимулира всякаква физическа и състезателна дейност, като зарежда с нужната и полезна за целта енергия по един хармоничен начин.
Затъмнението на 30 април 2022г. е от Сарос Серия 6 N
Начало на тази серия е на 15 май 850г.(стар стил), 12:14:28 GMT Северен полюс.
Според Бернадет Брейди, това семейство от затъмнения се отнася за взаимоотношенията с бащина фигура и авторитетни фигури или нуждата човек да поеме отговорност и контрол. Това е времето за поемане на ангажименти, които могат да възникнат поради болест на друг човек или заради ненадежден друг човек. Затъмнения от тази серия в периода 1950-2050 г.:
1914, 1932, 1950, 1968, 1986, 2004, 2022, 2040
В хороскопа, построен с координати на българската столица, Новолунието и частичното слънчево затъмнение в Телец попадат в сектора, свързван с творчество, деца, забавления, спорт, хазарт и рискове. Господар на хороскопа е планетата Юпитер, която в този момент съвпада точно с планетата Венера в сектора, по който е комуникацията, договарянето, транспорта, началното и средното образование, пътищата и средствата за пътуване. Двете планети – Венера и Юпитер, се съединяват в знака Риби, където Венера се намира в екзалтация, а Юпитер е на трон. Това изключително благоприятства общуването, договарянето, особено за неща, свързани с море и доставки на газ, на лекарства и хуманитарна помощ. Това влияние е валидно през следващите месеци, до Слънчевото затъмнение на 25 октомври 2022г. Като за подписване на всякакви договори трябва да се избягват периодите от 9 май до 2 юни и от 9 септември до 2 октомври, когато Меркурий е ретрограден.
Как ще се отрази настоящето Новолуние и Слънчево затъмнение конкретно на всеки един, зависи къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва с лични планети. По-силно ще усетят влиянието на настоящето Слънчево затъмнение родените под знаците на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Като неблагоприятно влияние може да очакват родените под знака Лъв, тъй като другите три знака получават подкрепа от планетите на малкото и голямото щастие – Венера и Юпитер. На всички желая успешно преминаване през коридора на затъмненията и късмет!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение във Фейсбук страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар