За любителите на модерната Астрология

неделя, 5 юни 2022 г.

Ретрограден Сатурн 2022

   

    На 4 юни 2022г. планетата на кармата Сатурн сведе до минимум своето движение. Наблюдавана от Земята, планетата все едно не се движи, макар реално да не е спряла. Точката в която спира се нарича стационарна фаза преди ретроградно движение. Сатурн се спря, преди да тръгне назад, в  25°15′ на зодиакален знак Водолей. Тази точка е важна, тъй като концентрира енергия – планетата спира и набира сили преди да тръгне назад или напред, в случая назад. Антисията на този градус от Водолей е 04°44' Скорпион и всеки, който има лични планети или важни точки от хороскопа в споменатите градуси на двата знака, ще е по-чувствителен към действието на ретроградието.
Сабиански символ на 26-ти градус от Водолей гласи: Техникът е готов да тества акумулатора на автомобила. Умение да приложи значението на естествените закони към ежедневните дейности, свързани с живота в технологично общество.
След като е спрял своето движение, Сатурн тръгва бавно назад на 6 юни 2022г. и ще се намира в ретроградна фаза на движение до 23 октомври 2022 г. когато спира на 18°35′ Водолей, преди да стане директен и продължи своето движение напред.
Ретроградното движение на Сатурн предполага проблеми в кариерата – инициативите на човек не му носят успех и е за предпочитане да избере пасивна стратегия – да не полага специални усилия и тогава самият ход на живота ще го изведе на върха.
Ретрограден Сатурн може да се разглежда като втори шанс за оправяне на нещата. Планетата в ретрограден период не бърза и дава достатъчно време да се поправят грешки и усвоят уроците, преди да се продължи напред по избрания път. Ако нещата са се забавили в сферите, свързани с професионална реализация и социален статус, сега е време за натискане на бутона за пауза, за да се разберат фините уроци, които може да са пропуснати. Сатурн, освен с кариерата, се свързва и с кармата, а ретроградното движение с подреждане на кармата, което означава двойна доза карма в този период. Ако сте били лоши в миналото, ще се случат събития, които да ви дадат урок. Ако сте били добри в миналото, ще се случат събития, които да ви възнаградят за добрите ви дела. Накратко така действа кармичният закон. Физиката обяснява причините за последствията със закона на Нютон:
 " Всяко действие има равно по големина и по сила противодействие"
В астрологията Сатурн кове законите, ограничава с цел да учи на търпение, но раздава и награди след упорита работа.
Ретрограден Сатурн може да бъде време на ограничения, на тревожност и страх. През последните месеци, откакто Сатурн навлезе в сенчестата зона на ретроградие, може да сте се занимавали с конкретни проблеми, свързани с вашите задължения и отговорности.
Ретрограден Сатурн предполага, че тази област на отговорност е толкова важна, че е необходимо допълнително време, за да направите равносметка и да се уверите, че всичко е наред, преди да продължите. Може да бъдете тествани, за да се уверите, че сте готови да поемете допълнителната отговорност. Уроците, които научите, може да са трудни, но ще бъдат ценни.
От друга страна може да се окаже, че негативното влияние на Сатурн като тъга или неувереност, е излязло извън контрол. В този случай месеците на ретроградно движение на Сатурн ще предложат шанс за разпознаване и признаване на проблема. Нещата може да излязат толкова извън контрол, че да е нужна външна намеса или някакво драстично събитие, което да ви изтръгне от депресията или изолацията.
В кои области може да се очаква подобно влияние, зависи от това кой сектор от индивидуалния хороскоп обитава знак Водолей, по-точно интервала от 25-ти до 18-ти градус на знака – в тази част на хороскопа е нужна ревизия, и ако се наложи да се коригират пропуски и грешки от миналото. И помнете, че Сатурн е строг, но справедлив и каквото премахва от пътя на човек е за добро. Чисти пътя, за да вървите уверено напред без препятствия към достигане на върха. Успех!


За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!







Няма коментари:

Публикуване на коментар