За любителите на модерната Астрология

вторник, 21 юни 2022 г.

Лято 2022

 


  Лятното слънцестоене за 2022г. настъпва при нас на 21 юни в 12:14ч. Това е точният момент когато Слънцето преминава в 0° на зодиакален знак Рак.
В хороскопа, построен за този момент с координати на столицата, Слънцето е разположено в най-високата част. Слънцето в този сектор показва, че през следващите три месеца акцент ще са кариерата, управлението, закона, държавността и нейните структури, престижа и репутацията. Луната в тази карта е в негативен аспект към Слънцето, което показва сблъсък между народа, неговите представители и задкулисното управление, тъй като Слънцето управлява дома на тайните, на скритата власт. В областта на партньорствата, каквато е една коалиция например, ще има висок градус на напрежение, провокирано от човека с най-висока позиция в страната – Слънцето олицетворява царя, в случая тази роля изпълнява президента.
Слънцето в лятната карта съвпада със звездата Менкалинан – звезда от втора величина, която има природата на Марс и Меркурий. Може да донесе безчестие или насилствена смърт.
Луната съвпада със звездата Дифда, която е с качества на Сатурн – свързва се с препятствия и ограничения във всичко – психологическо и физическо. Дава принудителни промени, неустойчива съдба, разтърсва човек от страна на страна; упорство, склонност към насилие, много кавги, лошо за печалбите и бизнеса.
В хороскопа на лято '22 планетата Венера сключва благоприятен аспект с планетата на трансформацията Плутон. Венера в тази карта управлява сектора на финансите, чужбина, на банките и юридическите инстанции, и се намира в своя собствен знак Телец. Този аспект гарантира положителни промени в тези сфери или поне, че дълбоките промени ще се извършват плавно и хармонично. Все пак трябва да се вземе предвид факта, че последните градуси на Телец според някои астролози са градуси на фалита. Двете планети поотделно сключват хармоничен аспект с Нептун, който владее дома на партньорствата и на явните врагове. Възможни са интриги, измами, напразни илюзии или прекалено идеализиране на партньорските взаимоотношения, търсене на идеалния партньор.
Трите планети заедно образуват конфигурация Бисекстил, която се проявява дискретно, но се възприема по-силно. Конфигурацията Бисекстил служи като амортизатор на житейските затруднения. В най-добрият случай Бисекстил е защита, хармония, запазване на силите, но дискретно. Неговата проява е свързана с успеха, със стабилизацията на кризисните ситуации.
Такава конфигурация показва как (чрез кои планети) и в коя сфера (дом) е възможно да се преодолеят напрежението, силните противоречия, да се хармонизира положението. Както вече споменах, засегнатите сфери са финансите, партньорствата и връзките с чужбина. Така че през летните месеци ще се нормализират възникналите преди това екстремни положения в споменатите области, като например напускането на един от партньорите правителствената коалиция. Според тази карта ще се намери нужната подкрепа, за да се възстанови баланса и правителството да продължи работа. Но ще видим какво ще се случи.
Когато настъпва астрономическото лято, Слънцето се задържа в една точка и по тази причина се нарича Лятно слънцестоене – денят е най-дълъг за северното полукълбо, за разлика от южното, където по това време настъпва зима и нощта е най-дълга. Лятното слънцестоене при нас, както и в други страни, е свързано с езотерични ритуали, всички имащи връзка със Слънцето, като извор на живот. При нас обичаят повелява бране на билки по това време, тъй като са поели най-много слънчева светлина и са добили целебни свойства. Празникът, свързан с лятно слънцестоене е Еньовден и водата през този ден също се счита за лековита, тъй като Слънцето се е окъпало в нея.
Според астрологичната карта лятото се очаква да е прохладно и ветровито, но това е в общ план и предимно за столицата. Марс се намира в Овен до 5 юли и попада в рисков дом, което не изключва възможността от пожари, инциденти с оръжие и остри предмети, катастрофи, вирусни инфекции. В това отношение най-рисков период са вечерните часове на 22 юни и нека водачите на превозни средства бъдат внимателни на пътя. Тогава е възможно да има обилен дъжд с градушка и мълнии. Друг рисков период е началните часове на 2 август, когато Марс се съединява с Уран и северния лунен възел в дома на съюзите и обединенията. На тази дата е Илинден по стар стил и националният празник на съседна Република Северна Македония. Но тогава Луната е без курс, което от своя страна предполага нищо ново да не се случи. На 20 август планетата Марс преминава в зодиакален знак Близнаци, където ще се задържи по-дълго от обичайното, тъй като се очаква да стане ретроградна през ноември месец. В картата на ингреса, когато премине в Близнаци, Марс попада в рисковия дом 8-ми, а там се намира Луната в същия знак. Това предполага инциденти на пътя, както и вирусни инфекции на дихателните пътища, конкретно белите дробове. Меркурий в споменатата марсова карта попада на куспидата на 12-ти дом в Дева, другият знак на Меркурий, какъвто е Близнаци.
Но нека в днешния ден, когато настъпва лятото, се настроим позитивно за следващите три месеца, да ни спохождат само положителни събития и да си пожелаем едно прекрасно Лято!
Слънчеви поздрави от мен – VictoryAstro! https://youtu.be/TKJ1xEQRhEw

Няма коментари:

Публикуване на коментар