За любителите на модерната Астрология

неделя, 12 юни 2022 г.

Суперлуна в Стрелец – Ягодова Луна

 

   На 14 юни 2022г. в 14:51ч. Луната достига своята фаза на пълнота в 23°25' на зодиакален знак Стрелец.
Пълнолунието се явява първата от трите за тази година Суперлуна. Луната е в своя перигей – намира се най-близко до Земята, нейният диск се уголемява и е по-осветена. Също така енергията на нейното тяло се увеличава.
Другото име на Пълнолунието през юни е Ягодова Луна – кръстено от индианските племена на горските ягоди, които узряват този месец и могат да бъдат събирани. На всеки 20 години Ягодовата Луна съвпада с лятното слънцестоене, което тази година е на 21 юни, но ще разгледам в отделна публикация. Все пак предстоящото Лятното Слънцестоене ще се случи в рамките на настоящето Пълнолуние в Стрелец, което ще оказва влияние до края на лунния месец и Новолунието на 29 юни 2022г.
В хороскопа на разглежданото Пълнолуние, построен за точния момент и с координати на българската столица, Луната управлява неговата най-висока точка Медиум Цели.
Луната в Стрелец е свободолюбива, с оптимизъм среща препятствия и трудности, и с вяра ги преодолява. При сблъсък с ежедневни проблеми се опитва да развесели наранените, да ги насърчи с филосовски съвети, защото възприема живота като игра.
Луната в хороскопа на Пълнолунието попада в неговия 3-ти дом, което предполага вземане на решения възоснова на емоционални или лични причини: правите нещата по един или друг начин, защото смятате, че така трябва да се прави, или защото винаги го правите и не искате да променяте нищо. Даже когато се стремите да сте рационални, вашите предубеждения, интуиция и чувства оказват силно влияние на мислите. Суперлуната в Стрелец и в трети дом засилва психологически вашата проницателност.
Пълнолунието съвпада с постоянната звезда Расалаг, която съчетава природата на Сатурн и Венера. Това е една от така наречените духовни звезди. Има характера на Сатурн, но има и някои нежелани черти на Венера. Освен това се проявяват и Нептунови тенденции, които дават склонност към токсични инфекции, злоупотреби с халюциногенни лекарства, стимуланти, с тютюневи изделия и алкохол. Има опасност за ухапване от  отровни насекоми, змии, нападение от ядосани животни и бесни кучета. Съвпадът на звездата Расалаг с Луна  дава по-голяма склонност към инфекции като цяло, особено при епидемии.
Това влияние на звездата се увеличава от негативния аспект на Луната с Нептун – заблуди, засилено въображение, домашният живот е хаотичен и разхвърлян. Жажда за отдаване на чувства, пристрастяване към наркотици, алкохолизъм, нереални амбиции, а това може да доведе до психоза. Слънцето в негативен аспект с Нептун носи тайни, често срамни любовни връзки. Превъзбудимо въображение подхранва желанията, което може да доведе до саморазрушителни действия, изкривеното възприемане на реалността, оттеглянето в света на мечтите, нежеланието да се носи отговорност и да се подчинява на дисциплината. Силният Сатурн в случая помага чрез хармоничните аспекти към Слънце и Луна.  Необходима е предпазливост, да се избягват ненадеждни и глупави финансови договори, тъй като схемите за бързо забогатяване се провалят.
В хороскопа на Пълнолунието има аспект, който заслужава да се отбележи. Това е съвпада между Хирон и Марс, който управлява дома на партньорствата и попада в началото на този дом, близо до оста Десцендент. На тази ос попада средната точка между Марс и Юпитер в 10°25' на Овен, което подчертава марсовата природа на партньорствата в този период. Марс в Овен е пионер, ентусиаст, но Юпитер може да разпали неговата войнствена същност, да предизвика агресивната му природа. Марс в Овен бързо пали, а с Юпитер може да избухне.
Хирон в съвпад с Марс е началото на запознаването със свещения воин. Аспектът поражда изумително твърдоглавие; хората стават изключително енергични, контактуват с другите като коне с капаци, трудно им е да погледнат на себе си обективно, но са добри и грижовни към другите. Хирон се свързва с изцелението, но изцеление придружено с болка. Може би в сферата на партньорствата ще се наложи вземането на бързи решения, с цел заздравяване при възникнала ситуация на разрив, което да е придружено с болка за някоя от страните. И тук не се има предвид само личните партньорства, а въобще. Така че значението на това Пълнолуние е свързано с преодоляване на измама, заблуди, болест или пристрастяване, чрез по-отговорно и зряло отношение.
Влиянието на Пълнолунието от 14 юни продължава две седмици – до 29 юни. Тази фаза на намаляваща Луна е подходяща за освобождаване от ненужни връзки и вредни привички; за почивка, лечение, регенериране, съзерцание, медитация, разчистване, събиране на реколтата. Ще са видими развитието и резултатите от започнатото при Новолунието на 30 май 2022г.
В дните около Пълнолунието в Стрелец, което е Суперлуна, е необходимо повече внимание на пътя, особено при пътуване до чужбина и морски дестинации. Предпоставки за инциденти, за белодробни инфекции, риск за млади хора и деца. Пазете себе си и околните, животът е ценен, дори когато ни се струва не толкова добър. Бъдете здрави и до нови срещи!

За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар