За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 22 септември 2022 г.

ЕСЕН 2022

 
  В ранните часове на 23 септември 2022г., в 04:03:15ч. българско време, Слънцето навлиза в зодиакален знак Везни. Денят и нощта се изравняват, и при нас настъпва Есенно равноденствие.
В Северното полукълбо природата започва да изхвърля, освобождава и пуска. В Южното полукълбо природата започва да цъфти и разцъфтява. Без значение къде живеете, всички можем да почувстваме тази промяна в енергията, протичаща през собствения ни живот. Може да открием, че някои неща трябва да бъдат освободени и че някои неща ще излязат в пълен разцвет.
Знаейки какво трябва да разширим и какво трябва да свием, това може да изкристализира с изгрева на равноденствието. Можем да започнем да виждаме какво е най-важно за нас, за какво искаме да изразходваме енергията си и къде искаме да заявим намеренията си.
Есента при нас, тази година, настъпва в 26-ти лунен ден, а символиката на този ден повелява да се спазват поетите обещания. И това ще е тенденция за целия сезон, тъй като хороскопът, построен за този момент, представлява сезонна карта и очертава матрицата, в която са “запечатани" предстоящите събития през следващите три месеца.
Сезонната астрологична карта е с изгряващ знак Лъв и в този случай Слънцето се явява господар на хороскопа. Слънцето се намира в падение в знака Везни. В съединение е с ретрограден Меркурий във втори дом и в опозиция с Юпитер, също ретрограден. Везни е знак от зодиака, който е силно свързан с намирането на баланс между даването и получаването в живота. Този знак се свързва както с любовта и взаимоотношенията, така също с финансите и материалните притежания. В нашата сезонната карта акцентира финансовия сектор. В деня на равноденствието ретрограден Меркурий се изравнява със Слънцето, в нулевия градус на Везни. Това може да донесе за кратко по-голяма яснота относно всичко, което е било скрито в сенките.
Меркурий в опозиция на Юпитер е знак, че хората ще са склонни да обещават на думи повече, отколкото може да изпълнят на дела. Но и без тази опозиция, това е характерно за предизборния период. Пак заради този аспект, ще се изкарват на показ тайни в най-неподходящия момент. Ще е трудно да доказват логично гледната си точка, паметта е изложена на стрес. Слънцето в опозиция с Юпитер носи прекален оптимизъм и също даване на обещания, които не могат да се изпълнят, поради което репутацията може да пострада.
Друга опозиция, която е нужно да се вземе под внимание, е между Венера в дома на финансите и Нептун, разположен в дома на чуждите пари, на кредитите и дълговете, където се явява управител. Венера управлява най-високата точка в сезонната карта, по която е управляващата власт, както и дома, свързан с документи, подписване на договори. По Нептун са течните горива, а също лекарствата. И понеже Нептун е ретрограден, то може със задна дата да има преразглеждане, ревизия на договори, които финансово са в ущърб на нашите интереси.
В опозиция са също Луната (народът) и Сатурн (управници, правителство, премиер, държавата), който е на оста, свързана с партньорствата. Опозицията е разходяща, т.е. по градуси Луната се е отдалечила от точния аспект, което показва неодобрението в близкото минало на сформираната коалиция, която изкара само половин година. Сатурн обаче е в действащ хармоничен аспект с Марс, по която планета са армия, силови структури, спорт и спортни състезания. Марс в картата владее най-ниската част (народа и територията на страната) и дома, свързан с чужбина. Това означава, че в ежедневието може да разчитаме на нашите чуждестранни партньори, що се отнася до отбраната на страната и нейната територия. Уран в най-високата част на хороскопа показва неочаквани промени във властта. А може да показва революционни промени, новаторство. Избраната нова власт има бъдеще – Северният Лунен възел е върху най-високата точка в хороскопа МС (медиум цели), а нейният владетел Венера е в хармоничен аспект с Уран.
В деня на равноденствието, ако имате нужда от повече яснота или отговори, които сте търсили, особено около взаимоотношенията в живота ви, останете отворени за знаците и техните послания. Ако се чувствате извън равновесие, то прекарване времето на открито сред природата може да внесе хармония и да се отрази лечебно.
И като споменах времето, според сезонната карта се очертава да бъде:
Асцендентът в Лъв вещае топло и слънчево време, но през по-голямата част от времето се очертават валежи – знак Скорпион в най-ниската част на хороскопа носи проливни валежи. В тази най-ниска част в знака на Скорпион е също Прозерпина, а в неблагоприятен аспект с Луната предполага разрушение на собствения дом, дома на родителите. Нека се има предвид, и дано не се случва! Желая на всички ни една топла и спокойна есен!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар