За любителите на модерната Астрология

петък, 22 декември 2023 г.

Зима 2024г

 

 

   На 22 декември 2023г. настъпва декемврийското слънцестоене, което бележи прехода от есента към зимата в Северното полукълбо и началото на лятото в Южното полукълбо. По-конкретно, сезонната смяна при нас ще настъпи в 05:28 часа, българско време.

Декемврийското слънцестоене отговаря на най-късия ден в годината, т.е. денят с най-малко часове светлина, в Северното полукълбо (и най-дългия в южното). От този момент денят постепенно ще започне да нараства, докато се изравни с нощта на 20 март 2024г., когато ще настъпи Пролетното равноденствие.
Зимното слънцестоене бележи началото на астрономическата Зима. Астрологично това означава, че Слънцето навлиза в кардиналния зодиакален знак Козирог. В картата, построена за този момент, с координати на българската столица, Слънцето в нулевия градус на Козирог попада в самия край на първи дом и съвпада с куспидата (началото) на втори дом. Очертава се главните теми през сезона да са финансите. Слънцето се свързва хармонично с планетата–законотворец Сатурн и с Луната, която се намира в екзалтация в знак Телец.
Сатурн управлява финансовия дом втори и трети дом на комуникацията и документацията, където е разположен. Това предполага разговори, обсъждане на закони, свързани с държавната власт и правителството, а също и на търговски договори, сред тях за болници, лекарства, течни горива и морски теми, заради знака Риби, където се намира Сатурн. Луната на свой ред попада в дома на творчеството, децата, игрите, развлеченията и управлява парите на партньора, чуждите пари. Децата ще се радват на ваканция и подаръци, на домашен уют и грижите на майка, баба и близки жени от семейството. Слънцето е в съединение с естествения управител на трети дом, а това е Меркурий, който в зимната карта управлява заключен знак в партньорския дом и най-високата точка на хороскопа, а по-точно десети дом, по който е държавната власт, управлението на държавата, нейното правителство. Меркурий е ретрограден, а това означава, че ще има преразглеждане на документи, договори, със задна дата, нанасяне на поправки. Слънцето е в хармоничен аспект и с господаря на хороскопа – планетата на дълбоките трансформации Плутон. Слънцето управлява дома, отговарящ за чужбина, чуждите държави, съда и юридическите институции, туризма и висшите учебни заведения. Плутон също е разположен във финансовия дом, а по тази планета са големите пари. Слънцето и Плутон в лек хармоничен аспект – полусекстил, предполага добри постъпления от чужбина, пари от подземни природни богатства, каквато е газта.
В астрологичната картата на Зимно слънцестоене, най-ниската част на хороскопа е разположена в знак Риби. Управителят на този знак е Нептун, също в Риби и разположен в четвърти дом, който е основен показател за времето през сезона. Риби на IC (Имум цели) и Скорпион на АС (асцендент) предполага обилни валежи през зимния сезон. Но като цяло ще е мека зима, с повечко сняг – за радост на децата, а и на посевите.
Очаква се обилен дъжд в нощта на 22-ри и 23-ти декември, но не какъв да е, а метеоритен. До 26 декември 2023г. може да наблюдаваме Урсидите. Съзвездието Малка мечка (Ursa Minor на англ.) е това, което дава името на метеоритния дъжд и затова ще се наблюдава в тази посока. За да избегнем блясъка на нарастващата Луна, най-подходящото време да ги наблюдаваме ще е през последните часове на нощта. Опитайте се да избегнете светлинното замърсяване от градското осветление и се насладете на по-голям брой падащи звезди до 26 декември. А те нека изпълнят най-съкровените ни желания, нали по Коледа се случват чудеса!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар