За любителите на модерната Астрология

понеделник, 11 декември 2023 г.

Новолуние в Стрелец

 

 Последното за тази година Новолуние се случва в първите часове на 13 декември 2023г. в 20°40' на зодиакален знак Стрелец. Новият лунен месец започва точно в 01:32 часа, българско време.
Управител на знак Стрелец е планетата Юпитер, която продължава своята ретроградна фаза на движение. Планетата на голямото щастие и разширение Юпитер е в напрегнат аспект с Венера – планетата управител на хороскопа, с изгряващ знак Везни, построен с координати на българската столица. Венера е разположена във финансовия дом на хороскопа, а опозицията с Юпитер в дома на чуждите пари показва разхищения, харчене на пари за скъпи и никому ненужни подаръци и предмети, за произведения на изкуството, ако могат да се нарекат такива кичозните и бляскави аксесоари, имащи отношение към религията, която също е по Стрелец и Юпитер. Господ е казал, че сърцето на човек е храм божи и е заръчал да го пазим чисто. Селена, тъй наречената бяла Луна, е в съединение с Юпитер и няма да позволи добиването на средства и печелене на пари по нечестен път. Енергията на Селена е алтруистична, подкрепя безкористното даване, а колкото повече някой е щедър и раздава, толкова повече получава. И това не се отнася само до парите, а и до жизнената, целителна енергия, тъй наречената "прана". Планетата на действието, енергичният Марс също се намира в знак Стрелец, което зарежда Новолунието с ентусиазъм и ще спомага поставянето на възвишени цели. Периодът е подходящ за планиране на нови начинания, за които ще е нужно повече време да се развиват и осъществят, макар че Марс в Стрелец ще пришпорва смело напред. А забавянето идва от ретроградната фаза на Юпитер, а също и на най-бързата планета Меркурий, намираща се в този момент в стационарно ретроградна фаза на движение и след броени часове тръгва назад.
Новата Луна управлява най-високата точка в хороскопа, обозначена с МС – Медиум цели, а това е началото на 10-ти дом, по който е управлението на държавата, правителството. Новолунието и Марс в Стрелец са разположени в сектора, по който са пътища и транспортни средства, документация и комуникация, както и средствата за комуникация, договаряне, търговия, начални и средни училища, съседните страни.
Луната е във взаимна рецепция по заточение с Меркурий на IC, това е най-ниската част на хороскопа, обозначена като Имум цели.
Меркурий е планета на комуникацията, а нейното спиране преди да тръгне назад, точно в деня на Новолунието, може да донесе забавена умствена дейност, неразбиране, технологични и транспортни злополуки, проблеми с техниката, грешки при оформяне и подписване на документи. Меркурий управлява управлява 9-ти и 12-ти домове в хороскопа – властта (правителството) ще решава със задна дата неща, свързани с чужбина, с правото и съда, с морски теми, както и с болници, където са възможни заблуди, измами и злоупотреби поради квадрата на Новолунието с Нептун, естествен управител на 12-ти дом, а в картата на 6 дом – дома на здравето и ежедневната работа, и служене.
Меркурий в Козирог точно на IC, върху самото начало на четвърти дом, вещае валежи, сняг, студен вятър, снегонавявания в периода на Новолунието и следващите дни.
Новолунието и Марс в Стрелец може да имат нужда и се стремят към приключения, но периодът не е подходящ за пътешествия и далечни пътувания. Или поне трябва да са внимателни тези, на които им предстои пътуване и да проверяват по няколко пъти документи, резервации, да са изрядни и със заредени телефони. Новолунието има още един аспект, който е минорен, но все пак трябва да се има предвид, поради естеството на планетата Уран. За участието на Уран в лунация е споменавано и друг път – планетата е с непредсказуема енергия, новатор и революционер. Възможно е да изисква нов поглед върху нещата, да има по-авангарден подход по теми, свързани с децата, с празници, игри и забавления, спорт и хазарт, понеже домът, описващ изброените дейности, е разположен в урановия знак Водолей. А самата планета Уран попада в дома, по който са чуждите пари, дългове, кредити – в тази област може да има разклащане и неочаквани обрати, но да се надяваме, че ще са за всеобщо добро.
Влиянието на Новолунието в Стрелец продължава до следващото Новолунието през януари 2024г. Най-доброто време за започване на нови проекти е по време на двуседмичната фаза на нарастваща Луна, от 13 декември до Пълнолунието на 27 декември. Но е желателно да не се започват важни начинания и да се поема по нови пътища в периода до края на годината, заради ретроградната фаза на Меркурий, но за това ще пиша отделно. А какво влияние ще оказва Новолунието в Стрелец зависи къде попада в индивидуалния хороскоп на всеки един от нас, какви аспекти сключва с рождените планети и светила. Бъдете здрави и внимателно пишете писмата до Дядо Коледа! 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro или на посочения имейл. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар