За любителите на модерната Астрология

понеделник, 18 март 2024 г.

Пролет 2024

 


  Астрономическата пролет за Северното полукълбо настъпва на 20 март 2024г. в 05:07 часа, българско време. Смяната на сезона е известна като пролетно равноденствие, денят става равен на нощта, а от 21 март неговата продължителност ще нараства. Астрологично това означава, че Слънцето преминава в зодиакален знак Овен. Смята се, че от този момент започва затоплянето на Земята. А какво ще е времето може да се види в астрологичната карта, построена за точното време, когото Слънцето напуска зодиакален знак Риби и навлиза в нулевия градус на Овен. В тази карта, с координати на българската столица, Слънцето управлява дома на партньорствата и се намира в първи дом. Господарят на хороскопа Сатурн също се намира в първи дом, в съединение с Венера, екзалтирана в Риби. Слънцето е в хармоничен аспект с Луната, която е разположена в дома на ежедневната работа, на служенето и здравето. Пролетното равноденствие настъпва в 10-ти Лунен ден, чийто символ е водата, фонтанът на живота. Това е силен съзидателен ден, когато смело може да се постави началото на нови планове за живота.
Луната в сезонната карта е в опозиция с Плутон, но поотделно Луната и Плутон са в хармонични аспекти със Слънцето. Образуваната конфигурация показва хармонизация на проблем, намиране на решение, добро партньорство.
Най-високата точка в хороскопа се намира в знак Стрелец. Юпитер управлява този знак, а в сезонната карта планетата управлява сектора, свързан с държавната власт, правителството. Юпитер е в хармоничен аспект и във взаимна рецепция по управление с Венера, която управлява дома на комуникацията, договарянето, търговията, както и дома на чуждите пари, заеми и дългове. Двете планети ще действат хармонично и взаимно ще подпомагат дейностите в посочените области. Оста на лунните възли акцентира двата финансови сектора в хороскопа, като южният е в 8-ми дом, свързван с дългове, заеми, кредити, парите идващи отвън. Бъдещето се посочва от северния възел, разположен във втори дом, а това са собствените пари и материални притежания, моралните ценности също, и в тази посока трябва да се работи за подобряване на благосъстоянието. Меркурий съвпада със Северния Лунен възел, което способства да се изразяват приемливи идеи в точния момент, помага за реализирането на важни нови идеи.
От древни времена пролетното равноденствие се свързва с определени ритуали, защото от тази дата дните стават по-дълги, а нощите по-къси. Именно на този ден славяните са празнували Нова година - времето, когато животът на Земята се събужда. Навлизането на Слънцето в зодиакален знак Овен бележи началото на новата астрологична година. Прието е от 1993г. да се чества като Международен ден на астрологията.
С пролетното равноденствие дните стават по-дълги от нощите, а в тази връзка прадците са ни завещали някои традиции. Тъй като светлината побеждава тъмнината, важно е да прекараме този ден в добро настроение и в добра физическа кондиция. Славянските народи са посрещали пролетното равноденствие с празненства и песни. Пролетното равноденствие е ден на обновлението, започва нов жизнен цикъл. За да привлечете щастието и късмета в живота, почистете дома си, изхвърлете всичко ненужно и старо; напишете списък с предстоящи задачи и нови цели; пожелайте си нещо и го запишете на лист хартия, след което го скрийте; сбогувайте се с негативните мисли и простете на близките си;
Освен това този ден е чудесен за молитва, медитация и прочистване на ума. Вземете душ и си представете как водата отмива всички лоши мисли и събития, за да посрещнете новия жизнен цикъл напълно пречистени.
Нашите предци са се придържали и към някои ограничения на този ден. На 20 март е забранено да се ядосваме и да говорим лошо за другите. Ако прекарате деня в конфликти, това означава, че през остатъка от годината ще се сблъсквате с проблеми. Има и поверие, че на този ден злите духове влизат в света на живите и могат да навредят на човек. Затова е добре да се направи ритуал със свещ. Смята се, че пламъкът прогонва злите сили.
И както споменах по-рано, в сезонната астрологична карта може да се прогнозира какво ще е времето. Според астрометеорологията и знаците, в които попадат най-ниската част и началото на хороскопа, а в случая Близнаци и Водолей, то през пролетта се очаква времето да е ветровито, като не са изключени мълнии и бури покрай напрегнатия аспект на Уран и Марс. Покрай този аспект са възможни аварии с електричество, както и тежки инциденти на пътя, тъй като Уран е разположен в дома на пътищата и превозните средства, а съвпада с планетата на разширението Юпитер. Но като цяло знакът Близнаци на IC вещае чисто и ясно небе, ветрец и прохлада.
От мен също имате пожелания за безоблачни и спокойни дни. Бъдете здрави!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, като отговор на конкретен въпрос, разчитане на рожден хороскоп и годишна прогноза, определяне на подходяща дата за важно събитие, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro

Няма коментари:

Публикуване на коментар