За любителите на модерната Астрология

неделя, 24 март 2024 г.

Пълнолуние и Лунно затъмнение във Везни

 


 На 25 март 2024г. в 9 часа, българско време, е точната фаза на Пълнолуние, което попада в 05°07' на зодиакален знак Везни. Подчертавам – зодиакален знак, а не съзвездие, тъй като има разлика. От гледна точка на астрономията, пълната Луна е в съзвездие Дева. Но анализите, които правя са астрологични и Луната е в зодиакален знак Везни.
Настоящето мартенско Пълнолуние е Полусенчесто Лунно затъмнение, което отваря коридора на затъмненията. Затъмненията никога не се случват единично, те винаги преминават по двойки – едното слънчево, другото лунно или са три, с интервал между затъмненията от около две седмици. Тези интервали между две или три затъмнения са "коридор на затъмненията" когато се случват неизбежните събития в живота и той придобива фатален оттенък. Накратко, всички събития, случили се в „коридора“ не могат да се променят. Могат да се случат както добри, така и лоши, просто важността на събитието се увеличава.
Пълнолунието и Лунно затъмнение попада в пети дом на хороскопа, построен с координати на българската столица. По този дом са децата, творчеството, спорта, игрите и развлеченията. А по зодиакален знак Везни са партньорствата, красотата и изяществото, тъй че през следващите месеци може да са акцент споменатите теми. Пълнолунието ще извади на показ събития, ще постави под светлината на прожектора резултати на талантливите ни деца, на грациите в спорта – художествена и естетическа гимнастика, лека атлетика са по знак Везни. Лунното затъмнение е в хармоничен аспект с Плутон – планетата на трансформацията, на властта, големите пари, банки и кредити, тайни служби, шпиони и задкулисни играчи, сенчест бизнес, тайни организации, нефт и газ, ядрена енергия, оръжия с голяма поразяваща сила, масово психологическо въздействие. Плутон е в хармоничен аспект и със Слънцето, а заедно с Луната образуват конфигурация, която означава хармонизиране на проблем, намиране на решение, добро партньорство.
Пълнолунието и Лунно затъмнение съвпада с фиксираната звезда Зания, която според Птоломей съчетава природата на Меркурий и Венера. В съединение с Луната звездата предупреждава за опасности от участие в спорове и разрешаване на спорни въпроси. Склонност да се говори, без да се мисли за последствията. Склонност за вземане на прибързани решения, породени от емпатия, а не на здрава логика.
Всяко едно Пълнолуние представлява кулминация, емоциите вземат връх и при наличие на негативен аспект ескалират. Знакът Везни се управлява от планетата Венера, която в настоящия момент е в екзалтация – най-доброто разположение, в знак Риби. Венера е в хармоничен аспект и във взаимна рецепция с планетата на голямото щастие Юпитер, която в хороскопа на лунното затъмнение владее дома на партньорствата, на съюзите и на парите, идващи отвън.
Венера е планета на парите и партньорствата, а Юпитер на юридическите институции, съда, банките и религията.
На този ден, според календара на българската православна църква, се чества Благовещение. Нека в следващите дни, седмици и месеци получаваме само благи вести. Вярвайте, че такива ще има! 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, като отговор на конкретен въпрос от всякакво естество, разчитане на рожден хороскоп и годишна прогноза, определяне на подходяща дата за важно събитие, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар