За любителите на модерната Астрология

петък, 29 март 2024 г.

Ретрограден Меркурий в Овен

 


На 1 април 2024г. планетата Меркурий спира в 27° 11' на зодиакален знак Овен, преди да тръгне назад от 3 април. Меркурий всъщност нито спира, нито се движи назад, а само така изглежда за наблюдателите от Земята. Това е зрителна илюзия, също когато сте в кола и друга кола ви подмине и може да кажете, че се движи по-бързо от вас. Но ако се забави и след това я подминете, ще изглежда, че тази кола всъщност се движи назад.
Меркурий управлява всички видове комуникация, средства за комуникация, търговия, преговори, всички официални договори и споразумения, пътища и транспортни средства. Меркурий в Овен дава изобретателност и проницателност, бърза мисъл и страстна реч. Под влиянието на планетата хората стават импулсивни, неспокойни, нервни. Идеите идват от нищото, а ретроградието в огнения знак показва, че трябва да приложим изцяло нови, далновидни и иновативни решения на възникнал проблем. Огнените знаци са изключително креативни, а също и смели пионери, мислят в голям, широк мащаб, така че трябва да се мисли по този начин при разрешаване на проблем. Меркурий в Овен може да обработи огромно количество информация за кратко време и да направи правилните заключения. Планетата дарява творческа активност. В моменти на вдъхновение човек получава много идеи наведнъж, което затруднява организирането им. В моменти като този речта е разгорещена и несвързана. Понякога дискусията се превръща в спор и се демонстрира стремеж към лидерство. Ретроградният Меркурий в Овен пречи да слушате какво говорят, както и да правите компромиси. Влиянието на Овен означава, че типичните капани на ретрограден Меркурий ще бъдат още по-трудни за избягване. Опитайте се да подбирате внимателно думите си, за да не нараните чувствата на другите. Това е време, в което думите могат да бъдат изтълкувани погрешно. Транспортните предизвикателства също са често срещани – изпуснати влакове и изпуснати полети са възможни. Както и технически предизвикателства – счупени телефони, изтрити документи, неработещ интернет са изключително често срещани по време на ретрограден Меркурий. И те ще ви вбесяват много повече от нормалното, заради марсовия знак където се намира Меркурий.
Основното послание за този ретрограден Меркурий е да мислите, преди да говорите или да действате. Ретрограден Меркурий в Овен ще тества способността ни да запазим спокойствие в най-трудните ситуации. Овенът трудно се сдържа и подбира думи. Въпреки че може да се почувствате по-разгорещени и страстно да защитавате своето мнение в спорове, ще трябва да избягвате да казвате неща, които може да бъдат възприети погрешно. Затова по това време не водете рискови разговори, ако може изчакайте и си дайте време да обмислите думите. Опитайте се да подбирате внимателно думите си, за да не нараните чувствата на другия. Ако не ви слушат и не искат да разберат, не се обиждайте и не забравяйте, че с малко повече търпение по-късно можете да обърнете ситуацията във ваша полза. Запомнете, можете да бъдете повлияни само от енергията, която решите да приемете. Активно отхвърляйте и се освобождавайте от това, което не ви служи. Спрете, направете пауза и дишайте. Когато работите, бъдете внимателни към документите - препрочитайте и внимателно проверявайте. Проверявайте отново всичките си действия, бъдете внимателни във всяко отношение.
Не бързайте да поемате нови отговорности, довършете минали задачи, новите ще почакат. Избягвайте директните конфликти и наблюдавайте развитието на ситуацията отстрани. Ситуацията ще стане по-ясна, след като Меркурий излезе от ретроградната фаза на движение на 25 април. Тогава се спира на 15° 59' в Овен преди да стане директен на 27 април. Но въпреки това, ако планирате покупка на нов телефон, лаптоп или автомобил, ще е добре да изчакате поне още седмица, за да излезе планетата от сянката на ретроградие. А дотогава може да използвате марсовата енергия на Меркурий да подобрете тялото си. Спорт, диета или програма за прочистване на тялото – изборът е ваш. Om Gam Ganapataye Namaha е поздравът към Ганеша, помага за премахване на препятствията. https://youtu.be/wIuRx2TY87U?si=cVxo-KKDv5d9f23s Повтарянето на тази мантра помага да се разрешат трудностите в живота и отваря пътя, дава здраве и защита на всяко начинание. Бъдете здрави!

Няма коментари:

Публикуване на коментар