За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 11 април 2024 г.

Марс и Сатурн в Риби

 


 Марс се подравнява със Сатурн приблизително веднъж на всеки две години. Въпреки това понякога, поради ретроградното движение на едната или двете планети, такива подравнявания се случват само с няколко месеца разлика. Последното съединение на двете планети, с което стартира новият им цикъл, беше на 4 април 2022г. в 22° на зодиакален знак Водолей. А последната среща на двете планети в знака на Риби беше на 14 март 1994г. Тогава цикълът им стартира в 5° 18′ на зодиакален знак Риби, като управляващите знака планети Юпитер и Нептун са в знаците Скорпион и Козирог, при това Юпитер е бил ретрограден тогава. Затова не може да се прави пълна аналогия със случили се тогава събития, но все пак може да се надникне в миналото, за да се направи съпоставка какво проявление има съединението им в Риби.
Настоящото съединение се случва в 14°40' на зодиакален знак Риби, а управителите на знака Юпитер и Нептун са в хармоничните помежду си знаци Телец и Риби.
Новият цикъл на Марс - Сатурн стартира в 23:30часа на 10 април 2024г., като в хороскопа, построен с координати на българската столица съединението им попада в края на трети дом, по който са комуникация, договаряне, начално и средно образование, пътища, транспортни средства, търговия, а също така изборите. Сатурн в този хороскоп владее сектора на финансите, както и третия дом, където е разположен. Марс владее дома, свързван с деца и творчество, спорта и хазарта, както и дома на тайните. Марс в Риби и съвпадът му със Сатурн в същия знак е съюз на противоположности. Марс иска да направи всичко веднага, но Сатурн не бърза с нещата. Положителната страна на съединението им в този знак е, че може да се използва енергията им градивно. Всяка тенденция да се действа импулсивно под влиянието на Марс, сега е смекчена от сдържаността, породена от влиянието на Сатурн. Аспектът между двете планети в знака Риби дава способност за трудолюбие, постоянство, издръжлива сила и находчивост.
Знакът Риби контролира психиката, поражда страхове, паника, съмнения, депресия, но има и медитация, молитва, творчество – изобразително изкуство, поезия, музика, фотография и кино. Тези, които умеят да се молят, се молят усърдно. Но по този знак освен въображението са илюзиите и не са изключени измамни схеми, фалшива и сплашваща информация, нереални видеоклипове, атаки и провокации в медийното пространство. Сатурн поставя граници, но при Риби границите са размити, тъй че препятствията може да бъдат заобиколени.
Следващата среща на двете планети ще бъде на 19 април 2026г. в 7° 51' на зодиакален Овен, където Марс е на трон, а Сатурн в падение и трудно ще спира поривистата и необуздана марсова енергия. Меркурий тогава ще е в съединение с двете планети, в същия знак и градус, което ще е предпоставка за инциденти по пътя, както и за остри словесни нападки, тъй като съединението им също ще попада в трети дом, а заедно с трите планети ще е и Нептун, вече в Овен. Но всичко това ще обсъдим в отделни теми, като им дойде времето. А понеже в началото споменах, че може да хвърлим поглед назад, когато Марс и Сатурн се срещнаха в Риби на 14 март 1994 г. – в този ден над английския град Шефилд е регистрирана най-продължителната дъга. Тя е наблюдавана в продължение на шест часа. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар