За любителите на модерната Астрология

понеделник, 22 април 2024 г.

Пълнолуние в Скорпион

 


  Здравейте, читатели и почитатели на моята астрологична страница!
На 24 април 2024г. в 02:48 часа , българско време Луната да достигне своята максимална пълнота в 04°17' на зодиакален знак Скорпион.
Пълнолунието през април е наричано Розова Луна заради дивите цветя на розовия флокс, които цъфтят в Северна Америка през ранната пролет. Априлското Пълнолуние може да бъде и Пасхалната луна, използвана за изчисляване на датата за Великден.
Луната в знак Скорпион се намира в падение и е слаба, трудно се изразяват емоциите, а по време на Пълнолуние те са наситени и интензивни, склонни да ескалират.
Плутон има най-голямо влияние при това Пълнолуние като владетел на знак Скорпион, както и с това, че е връх на конфигурация Тау-квадрат, която заформя с Луната и Слънцето.
В хороскопа, построен с координати на българската столица, Пълнолунието попада в началото на 9-ти дом. Пълната Луна ще осветли, ще извади на показ темите по този дом, а това са правосъдие, юридическите институции, висше образование, религия, туризма и всичко, свързано с чужбина, в това число международна търговия. Плутон във Водолей попада точно на Асцендента (изгряващия знак) на хороскопа и оттам образува предизвикателни аспекти с Луната в Скорпион и Слънце в Телец. Предизвикателствата обаче могат да бъдат превърнати във възможности за положителни трансформации, ако енергията на образуваната конфигурация Т-квадрат бъде канализирана градивно. Плутон управлява най-високата част на хороскопа, разположена в знак Скорпион. Планетата се свързва с голямата власт, а по най-високата част на хороскопа са управляващата държавна власт, правителството; Луната в този хороскоп е управител на 6-ти дом, по който са здравето и ежедневната, рутинна работа. Негативният аспект с Плутон показва напрегнато ежедневие, работата няма да спори под натиска на управляващите. Проблеми, свързани със здравеопазването. Негативният аспект на Плутон с Пълнолунието в Скорпион носи интензивни чувства, натрапчиво поведение и борби за власт. Слънцето управлява партньорския дом 7-ми, което подсказва, че партньорствата и отделни лидери, както и Президента, който също е по Слънце, ще са подложени на натиск от страна на властта, ще им бъде напомнено по един или друг начин, че "И кръстникът си има кръстник". В благоприятен аспект е Марс – другият управител на знак Скорпион, с господаря на хороскопа Уран – владетел на знак Водолей, където е разположен Асцендент. Марс в Риби насърчава да се изследват най-скритите и непроявени чувства, заровени в подсъзнанието. А разположена във финансовия втори дом, планетата ще активира теми, свързани с парите, с материални и морални ценности. Уран в най-ниската част на хороскопа може да предизвика бунтарско поведение сред широките народни маси. Може да има отношение към предстоящите избори, както за евродепутати, така и за нашите народни представители. Все пак не очаквам прояви на открита агресия, тъй като Уран е в хармоничен аспект с Марс, както споменах малко преди това. Но все пак, нека се има едно наум за предстоящото вечно дерби между Левски и ЦСКА на 27 април, и се вземат предварително мерки да не се стигне до драматични сблъсъци и употреба на бомбички.
Влиянието на това Пълнолуние продължава две седмици до Новолунието на 8 май 2024г. Меркурий приключва ретроградното си движение на 25 април и планетата ще е в стационарно-директна фаза през следващите два дни. По тази причина не се препоръчват вземане на важни решения, сключване на сериозни и големи сделки, свързани с много пари, големи покупки, харчене за нещо маловажно и незадължително, безсмислени дискусии, кавги, разправии и радикални промени в дните, непосредствено около Пълнолунието.
В периода на намаляваща Луна не се препоръчва започването на нови неща, може да се нанасят корекции, както и да се завършват отдавна започнатите работи. Струва си да се помирите с хората, с които сте скарани, и да се извините на онези, които сте обидили.
Какво влияние ще окаже на всеки един от нас, зависи изцяло от това къде в рождения хороскоп попада Пълнолунието в Скорпион, дали и какви аспекти сключва с личните планети и светила.
 
За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар