За любителите на модерната Астрология

петък, 5 април 2024 г.

Новолуние и Слънчево затъмнение в Овен

 


 Уважаеми читатели и почитатели на астрологичната ми страница, на 8 април 2024г. в 21:21 часа настъпва Новолуние, което попада в 19°24' на зодиакален знак Овен. Новолунието в този зодиакален знак, първият в зодиака, се счита енергийно за много мощно и определя тенденцията за цяла година напред. А този път е още по-мощно и определящо, тъй като е пълно Слънчево затъмнение. При нас в България няма да бъде видимо, но това съвсем не означава, че няма да бъде почувствано неговото влияние.
Пълното Слънчево затъмнение ще бъде видимо в тясна ивица на Тихия океан, преминаваща на 370км северно от Маркизките острови и по-късно в Северна Америка, като започва от тихоокеанското крайбрежие, след което се изкачва в североизточна посока през Мексико, Съединените щати и Канада, преди да завърши в Атлантическия океан. Затъмнението ще се наблюдава частично в Норвегия, Исландия , Ирландия , западните части на Великобритания, северозападните части на Испания и Португалия , Азорските и Канарските острови.
Затъмнението е от Сарос серия 8N, такова е имало на 29 март 2006г. Находчивост и искри на гениалност са отличителни черти за тази поредица на Сарос. Ще поражда интуитивни проблясъци, добри идеи или ярки видения. Това е времето, когато човек има нужда да бъде свободен, макар и само за няколко седмици, според Бернадет Брейди.
В хороскопа на Новолунието, построен с координати на българската столица, Слънчевото затъмнение попада в сектора, свързван с ежедневната и рутинна работа, със служенето, а също така със здравето. Хирон, раненият лечител, е в съединение с Луната и Слънцето, които съставляват Новолунието в Овен. Хирон се изобразява с ключ в космограмите, което помага да се отключи мъдростта, придобита от трудностите.
Слънцето в зодиакален знак Овен е в екзалтация и затъмнението не отнема силата му, а напротив – представете си, че се намирате в стая, където за момент спира осветлението. В следващия момент като се пусне осветлението, предметите в стаята изглеждат по-големи и ярки. Такова е въздействието на затъмнението и това го отличава от обикновено Новолуние. В крайна сметка всички ще почувстват ефекта на „изгасването на светлините“ от пълното слънчево затъмнение, но когато светлината се завърне, всичко ще е много по-ясно. Овен е знак лидер, но също така е воин. Негов представител е планетата Марс, която в момента е в зодиакален знак Риби. От една страна, тази позиция означава, че всички действия ще бъдат потайни, с нотка на миналото и на предателство, сплетни и интриги. Когато Марс е в Риби силите се губят, мотивацията за действие зависи от емоциите – положителните вдъхновяват, отрицателните обезкуражават да се прави каквото и да било, водят до униние и песимизъм. А песимизмът се задълбочава от съвпада на Марс и Сатурн, чието съединение попада в най-ниската част на хороскопа, по която са територията и населението на страната, по този дом е народът. Съвпадът на Марс и Сатурн в Риби придава нерешителност, действа се плахо и предпазливо, инстинктът за самосъхранение се задейства. С планетата Марс в Риби е по-безопасно да се адаптирате към всяка ситуация, дори и неприятна, отколкото да се борите с обстоятелствата и да действате решително. Слънчевото затъмнение в Овен ще хвърли светлина върху скритото преди и тайните в отношенията ще станат ясни. Това е времето, когато старите сценарии не работят и спират да дават резултати. Това е време, когато не е възможно да се играе по старите правила. Очаква се борба за власт и напрежение в отношенията, Венера и Меркурий също са в зодиакален Овен, при това Меркурий е ретрограден, което допълнително внася объркване и неясноти. Уран в партньорския дом ще подстрекава неочаквано прекъсване на утвърдени взаимоотношения и създаване на нови. Планетата на разширението Юпитер също е там и дава повече възможности. Но нужно ли е да се руши нещо, което работи, в това число взаимоотношения и партньорства? Нови приятели и съмишленици, и партньорства могат да се създават, без да се потъпкват настоящите, особено които имат връзка с дома, семейството и с народа, понеже Уран е управител на тази част в хороскопа. До драматични обрати по отношение на партньорствата вероятно няма да се стигне, защото Селена – бялата Луна, която се изявява като ангел хранител, се намира в съвпад с Уран и с Юпитер в партньорския дом.
Слънцето символично се свързва с властта, а в хороскопа на затъмнението и буквално, понеже управлява най-високата му част, по която е властта, устройството на държавата, правителството и президента. И всичко написано за затъмненото Слънце в Овен и неговият управител Марс в Риби, ще се отнася за върховната власт и нейните представители – правителство и президент.
Слънчевото затъмнение на 8 април 2024г. затваря коридора на затъмненията, отворен от Лунното затъмнение на 25 март, тази година. Ако лунното затъмнение във Везни е осветлило, изкарало е на показ вътрешни процеси, свързани с партньорствата, то Слънчевото може да насочи към нов път. По време на пълно слънчево затъмнение сянката от Луната покрива Слънцето, светлината се поглъща от тъмнината, съзнанието се разтваря в несъзнаването. Това е време на ирационални чувства и импулсивно поведение. В дните около затъмнението действат тежки енергии, непредвидени обстоятелства, кавги и психо-емоционален стрес. Към нови начинания може да се пристъпи на по-късен етап, след внимателно премисляне и осъзнаване на желанията. Целта не винаги оправдава средствата, особено когато се действа прибързано и импулсивно, присъщо за зодиакален знак Овен.
Влиянието на Слънчевото затъмнение в Овен се простира до следващото Слънчево затъмнение във Везни на 2 октомври 2024г.
Какво влияние ще окаже през следващите месеци на всеки един от нас, зависи от това къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва в него. Като цяло, Слънчевото затъмнение в Овен е възможност за рестартиране на отношенията, а където е най-тънко, там се къса. Често това са дългогодишни неразрешени конфликти и разрушителни взаимоотношения, които включват манипулация, измама, тормоз и омраза. Другата страна е потапянето в себе си, търсенето на смисъла на живота, акцентът върху вътрешния свят, чувствата и усещанията, активната работа на несъзнаването. Изучаване на себе си, отговаряне на вашите въпроси чрез психология или езотерика. Жажда за възвишеното, обръщение към Бога, търсене на идеалната любов, също ще са актуални в периода покрай Нептун в дома на любовта, но планетата също поражда нереалистични очаквания. Най-добре е нейната енергия да се употреби за творчески изяви във всяка една сфера на изкуствата, в игри и занимания с децата. Бъдете здрави! 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro . Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар