За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 18 април 2024 г.

Юпитер съвпад с Уран в Телец

 

На 21 април 2024г. в 5 часа, българско време, Юпитер се подравнява по дължина с Уран в 21° 49' на зодиакален знак Телец. Съединението на двете планети бележи началото на техния нов цикъл, който ще е активен до началото на следващата им среща на 30 март 2038г. вече в друг знак, в 20° 05' на зодиакален Рак. Последният цикъл на двете планети датира от 8 юни 2010г., когато се срещнаха в нулевия градус на зодиакален знак Овен.
Съвпадите на Юпитер и Уран са през период от 13-14 години в различни знаци. Съвпад, съединение, конюнкция са наименувания на астрологичен аспект, реално двете планети не съвпадат, а всяка следва своята орбита на движение. Но в даден момент са подравнени в един градус на един и същи зодиакален знак. И се приема, че енергиите им действат съвместно.
Всеки съвпад на Юпитер с Уран, независимо в кой знак се случва носи на света промени, които слагат отпечатък на развитието през следващите години. Сабийският символ на 22-ри градус в знак Телец е: Бял гълъб лети над бурни води. Свобода в разбирането; сила, основана на притежаването на истинска мисия. Трансцендентална дейност. Самоосвобождаване след преодоляване на кризата.
Юпитер е планетата на изобилието, късмета и оптимизма, наричана още „Великият благодетел“ или "Голямото щастие". Докато Уран е планетата на иновациите, електричеството, бунта и революцията, и има тенденция да стимулира шокиращи, внезапни промени.
Когато двете се съберат, може да се очакват големи промени, изненади, възможности и шансове да се поеме в нова посока, която да подпомогне израстването. Промените, предизвикани от тази връзка, може да са внезапни и бързи, но обещават дългосрочни ползи. Също така трябва да се отбележи, че съвпадът се случва в Телец, неподвижен земен знак, по който са материалните ценности и парите.
В хороскопа на новия цикъл, построен с координати на българската столица, съединението на Юпитер и Уран попада във финансовия дом втори – естествената обител на Телеца. По този сектор в хороскопа са материалните и морални ценности, парите, подвижната собственост.
Юпитер и Уран в този дом съвпадат с бялата Луна Селена, която носи защита, действа като ангел хранител. Тройният съвпад е в секстил с Марс на 22° в Риби – знак на Юпитер. В същото време Венера съвпада с Хирон, а ретро Меркурий със северния лунен възел, всички те са в Овен, с диспозитор Марс в Риби, а Юпитер в Телец в случая е краен диспозитор.
Марс в секстил (хармоничен аспект) с Юпитер носи оптимизъм, силни инстинкти, инициативност и желание за поемане на рискове. Това е идеалното време за справяне с всяка трудна задача, защото има отличен шанс за успех.
Марс в секстил с Уран е допълнителната инициатива, вдъхновение и мотивация – идеални за започване на сложни задачи или неща, които са отлагани. Това е идеалният момент да се извършат промени, защото те ще се случат бързо и протекат сравнително гладко.
Като цяло, транзитът на Юпитер в съвпад с Уран носи изненади и внезапни възможности. На лично ниво е възможно да почувствате силна нужда от свобода и да забравите за отговорностите си. За да избегнете значителни сътресения, помнете основните си отговорности и не разочаровайте другите хора. Невъзможно е да се предвиди какво може да се случи, защото Уран е толкова непостоянен. Внезапна финансова печалба, но също така и неочаквани финансови загуби – как ще се отрази на всеки съединението на Юпитер с Уран зависи изцяло от това къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети, светилата и основните оси.
От значение е също кои сектори в хороскопа са под управлението на Юпитер и на Уран.
В хороскопа на новия цикъл, построен с координати на българската столица, Юпитер управлява най-високата му точка, по която са властта, правителството, държавният глава. Също така управлява девети дом, по който са правосъдие, религия, висше образование и чуждите страни. Юпитер е господар на хороскопа, заедно с Нептун, тъй като асцендентът е в зодиакален знак Риби. Уран управлява 12-ти дом в хороскопа, по който са тайните, задкулисието, но също така благотворителната дейност, болници, манастири, всичко свързано с морета и океани, презокеанските държави. Всички тези теми ще са активирани от съвпада на Юпитер с Уран, но най-вече финансите, материалните придобивки и парични средства. Внимание е нужно през втората половина на месец май, когато Юпитер навлезе в последните два градуса на знак Телец, известни като "градуси на фалита". Кулминацията на този цикъл е на 20 януари 2031г., когато Юпитер в 19°23' на Стрелец е в опозиция с Уран в 19°23' на Близнаци. Тогава вече ще е по-ясно, дали изминатият наполовина път е бил в правилната посока. Дано всички промени – дългоочаквани и неочаквани, да са положителни за страната и за всички нас!
 
За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар