За любителите на модерната Астрология

сряда, 8 май 2024 г.

Новолуние в Телец

 

  На 8 май 2024г. в 06:22 часа настъпва Новолуние в 18°02' на зодиакален знак Телец. Луната се намира в екзалтация в този знак, управляван от Венера. В земния знак Телец планетата Венера се чувства комфортно, а когато настъпва Новолунието не се вижда от Земята и няма да бъде видима до 11 юли, когато ще изгрее като вечерна звезда, тъй наречената Вечерница.

Точната фаза Новолуние настъпва в 30-ти лунен ден, който е с хармонична и светла енергия, макар да е с продължителност едва 21 минути. Сабиански символ на 19-ти градус в Телец гласи: Нов континент, издигащ се от океана. Потенциал за самоизява, изобилие на оригиналност. Спонтанен, богат творчески импулс.
Най-точен аспект Новолунието прави със Сатурн на 17°13' в Риби. Сатурн е планетата на структурата, отговорността и стабилността. В знак Риби планетата Сатурн приканва да внимаваме за нашите граници, да се съсредоточим върху това, което наистина има значение, и ни напомня да се отнасяме към работата си от гледна точка на служенето.
В хороскопа, построен с координати на българската столица, Новолунието в Телец попада в самия край на 12-тия дом, по който са тайните, както и служенето. Луната на градус от Асцендента прави Новолунието в Телец богато емоционално, съзнанието е приравнено с чувствата. От другата страна на Асцендента в първия дом, също в съвпад с началото на хороскопа, е Уран – планетата на революционните промени, на нестандартното, движещата сила за новите социални и научни идеи. Слънцето и Луната в Телец са в съвпад както с Уран, така и с Юпитер. Юпитер е планетата на експанзията и разширението, която ни води в търсене на смисъл и цел, а Уран е свързан с бъдещето и ни вдъхновява да се стремим към иновации и прогрес. Юпитер и Уран са загрижени за нашата индивидуалност, те ни вдъхновяват да бъдем верни на това, което сме, насърчават да правим нестандартни избори и поемаме рискове, които могат да ни доближат до нашата автентична същност. Докато знакът Телец ни напомня, че изобилието идва отвътре и започва с оценяването на това, което вече имаме в живота. Телецът не обича много промените, към които приканва бунтарят Уран. Но понякога е нужно да се излезе извън коловоза и утъпкания път, за да се постигне нова и по-значима цел. А всяко Новолуние е подходящо за ново начало. Символично може да се представи като посяване на семената в тъмната почва, докато покълнат и се покажат на светлина. Новата Луна изгрява в небосклона като тънък сърп след трети лунен ден, тогава е подходящо да се пристъпи към започване на нова дейност и стартиране на нови проекти. В самия ден на Новолунието не е подходящо да се започва нещо, а само да се обмисля и планира. Хармоничният аспект със Сатурн носи стабилност, сигурност, надеждност и поставя фокус върху упорита работа и постигане на цели. Положителната природа на Сатурн се свързва с постоянство, решителност, способност за преодоляване на неуспехи, което прави Новолунието добро време за преодоляване на затруднения и поставяне на амбициозни нови цели.
Но трябва да се има предвид съвпада на Уран с Асцендента и Новолунието, а най-кратко и точно това означава да се очаква неочакваното – може да се случи съвсем различно на това, което се прогнозира, и разбира се може да е със знак плюс. Дано!
 
 
Влиянието на Новолунието в Телец е до следващото на 8 юни, като най-доброто време за започване на нови проекти е по време на растящата Луна – от 10 май до Пълнолунието на 23 май 2024г. Какво влияние ще окаже на всеки един от нас, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети, светилата и други важни точки. 
За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro.
 Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар