За любителите на модерната Астрология

неделя, 26 май 2024 г.

Юпитер в Близнаци

 


   На 26 май 2024 г. , в 02:15ч. българско време, планетата Юпитер навлиза в зодиакален знак Близнаци, където ще остане до 00:10ч. на 10 юни 2025 г.
Юпитер се смята за планетата на щастието, късмета, мъдростта и просперитета във всички области. Юпитер се отличава и със своята специална щедрост, която проявява към всеки, който е готов да промени живота си към по-добро. А всяка година най-голямата планета в Слънчевата система влиза в нов знак, който определя бъдещата съдба на всеки от нас.
Предишният транзит на Юпитер през Близнаци беше от 12 юни 2012 до 26 юни 2013г. и може да си спомните какво се случваше с вас по това време, тъй като ще бъдат отново активни темите на онзи сектор в рождения хороскоп, където преминава планетата на разширението. 
 Юпитер също е учител, но за разлика от строгия Сатурн, използва по-различен и подкрепящ подход, изпълва с вяра и вдъхва оптимизъм да се изследват и откриват нови хоризонти. По време на транзита на Юпитер през Близнаци, се поставя по-силен акцент на разумните решения. Отварят се възможности за растеж и успех чрез интелектуални, вербални и писмени занятия и подходи. В зодиакален знак Близнаци планетата се намира в заточение. Но управителят на знака Близнаци – Меркурий, е в зодиакален знак Телец и е във взаимна рецепция по управление с Венера, която също в знак Близнаци. Все пак, по-висшата вибрация на Юпитер търси духовна и морална перспектива. При тази най-голяма планета нищо не е на дребно – плановете не са аналитични или подробни, а общ преглед към „голямата картина“ във всяка дадена ситуация.
В идеалния случай, ще сме в състояние да се издигнем над дребнавостта, рутината, неудобствата на ежедневието и други подобни незначителни препятствия, за да постигнем голямата си цел.
Близнаци е въздушен знак. С въздушен Юпитер ще сме настроени приключенски, с желание да се учим, готови за разширяване на ума. По-малко ще мислим за своите ценности и убеждения, защото като цяло ще сме доста безпристрастни и отворени за чуждото мнение.
В състояние ще сме да видим различните страни на всеки спор, което може да доведе както до бързото му разрешаване, така и до безпринципност и лесно поддаване на манипулации.
Транзитът на Юпитер през Близнаци е най-благоприятен за всички, които имат лични планети (Луна, Слънце, Меркурий, Венера, Марс) в знаците на въздушния елемент - Близнаци, Везни и Водолей. Огнените знаци Овен и Лъв също може да разчитат на подкрепа от Юпитер в Близнаци.
Там, където Юпитер преминава във вашия индивидуален хороскоп, ще бъде мястото, където през този период ще може да откривате радост и удовлетворение, да постигате повече от желанията си, да имате късмет и подкрепа от благодетели. Независимо дали имате лични планети, разположени в Близнаци или не – навлизането на Юпитер в Близнаци вероятно ще доведе до положително развитие, благодарение на хармоничния аспект с Плутон във Водолей, който е в сила през целия месец май и първата половина на юни. Обърнете внимание на всякакви възможности, промени във фокуса или нови идеи, които идват по пътя ви. Юпитер в Близнаци е нашата покана да разширим хоризонтите на ума си. Близнаци е енергия, която се променя също толкова свободно, колкото вятъра и именно чрез отпускане на ръцете, и оставяне на приливи и отливи, по същия начин ще получим собствените си изобилни дарове от Юпитер. Помнете, че няма никой друг в света, който да се движи през този живот по начина, по който го правите вие. Това, което един от нас получава от даден момент или преживяване, може да има съвсем различно значение за друг в същия момент или преживяване. По тази причина избягвам да пиша какво би донесъл този или друг транзит на дадена планета за всяка зодия, тъй като всичко е строго индивидуално – гледа се цялостно в рождения хороскоп къде попада и как се свързва с рождените планети, главни оси и други важни точки. Но където и да преминава Юпитер при вас, пожелавам ви да извлечете максимума от транзита на планетата, наричана великият благодетел!

Няма коментари:

Публикуване на коментар