За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 16 май 2024 г.

Слънце в съвпад с Юпитер

 


 На 18 май 2024г. в 22 часа, българско време, Слънцето се подравнява с Юпитер в 28° 18' на зодиакален знак Телец, с което започва новият им годишен цикъл. В хороскопа, построен за този момент с координати на българската столица, съвпадът на Слънце с Юпитер попада в сектора на здравето и ежедневната работа. Юпитер е господар на хороскопа, с асцендент в зодиакален знак Стрелец, а Слънцето управлява сектора, по който са съда, висшето образование и чужбина. Сабианският символ на 29-ти градус в Телец гласи:
Двама сърдити стари обущари работят, седнали на стара пейка. Символ на спорещия ум, борбата „за” и „против” вътре в нас. Аналитична преоценка.
Слънце в съвпад с Юпитер дава общо усещане за благополучие и оптимизъм, и може да се разглежда като възможност за професионален и духовен растеж. Ключовата дума „разширение“ се отнася за всички области на живота, от взаимоотношения до богатство. Това е добро време за започване на нови проучвания или пътувания на дълги разстояния. Инвестициите или началото на нови проекти са благоприятни. Като цяло нещата, започнати сега, ще се развиват положително в дългосрочен план. Но нека се има предвид, че последните градуси на Телец се водят "градуси на фалита" от някои астролози. И да се подхожда с внимание при влагането на средства в големи проекти. Както и при даването на големи обещания, тъй като Юпитер/Слънце са в хармоничен аспект с Нептун, управител на заключен знак Риби в трети дом, свързван с комуникацията – писане и говорене. Големите обещания са нещо нормално в предизборната надпревара, но от обещание до осъществяване е нужно време. Кулминацията на този цикъл е на 7 декември, когато Слънцето в 16°15' Стрелец е в опозиция на Юпитер в Близнаци, като планетата ще е в ретроградна фаза на движение и заедно със Сатурн заформят напрегната конфигурация Тау-квадрат. Строгият, но справедлив Сатурн тогава ще озапти излишното прахосничество. Затова нека отсега да се внимава какво се посява, да се следи след това как расте, че да има богата реколта накрая. А краят ще е при настъпването на новият им цикъл на 24 юни 2025г. в 3° 21' Рак. 
 
* Картинката е илюстративна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар