За любителите на модерната Астрология

петък, 5 юли 2024 г.

Новолуние в Рак

 Здравейте уважаеми читатели на страницата!
Първото лятно Новолуние за 2024г. настъпва при нас на 6 юли в 1 часа и 57 минути.
Новолунието попада в 14°23' на зодиакален знак Рак, в непосредствена близост с най-ярката звезда Сириус. Луната е управител на водния знак Рак – първият от трите водни знака в зодиака. Луната в Рак потапя в емоции, които идват и си отиват, подобно на морски вълни. И също като вълните може да изкарат на повърхността неща, за които не сме предполагали, че съществуват. Този зодиакален знак се свързва с подсъзнанието, с душата, с миналото, с дома и семейството, с традициите, с родителите, недвижимата собственост, а в мунданната астрология символизира народа. През целия ден на 5 юли до настъпването на Новолунието, Луната се намира в 29-ти лунен ден, един от мрачните лунни дни когато действат тъмните сили. Жизнените сили намаляват, хронични болести напомнят за себе си, има вероятност от депресивни състояния, травми и измами. Най-добре е да не се предприемат важни стъпки в този интервал, да се избягват мрачните и тъжни мисли.
Налице е подкрепящ аспект по това време – планетите Сатурн и Марс са в хармоничен аспект помежду си, а също така с Луната и Слънцето, които оформят Новолунието в Рак.
В хороскопа на Новолунието, построен с координати на българската столица, новата Луна и Слънцето попадат в края на трети дом, по който са медии и комуникация, пътища, транспортни средства, търговия, съседни страни, средно и начално образование, училища, книжнина, документи. И в някоя от споменатите области може да се очаква планиране на нещо ново. Изборите също са по този дом в хороскопа.
Планетата, естествен управител на трети дом е Меркурий, която от скоро е в огнения знак Лъв. Меркурий се намира в опозиция на Плутон, разположен в най-високата част на хороскопа, по която са държавната власт, устройството на държавата, правителството. Този аспект поражда голям психически стрес, поради заетостта с опасна и секретна информация. На тези, работещи по секретни проекти, често се поверяват тайни. Понякога самите те се занимават с шпионаж или работят като детективи и попадат в трудни ситуации, в резултат на което е възможна смърт. При напрегнатия аспект между Меркурий и Плутон мислите се изразяват рязко и грубо.
Меркурий е във взаимна рецепция със Сатурн, планета управител на десети дом, по принцип и реално в този хороскоп. Все пак е възможно да се овладеят негативите, породени от напрегнатия аспект между Плутон и Меркурий. Плутон е сила и воля, големите пари и подземната власт също са по тази малка планета, може да има опит да се пренебрегнат написаните закони, но Сатурн е строг и справедлив, при планетата на кармата трудно минават заобикалки и не търпи компромиси по отношение на професионализма. Освен това, Сатурн е в хармоничен аспект с Новолунието, както и с Марс, което дава решителност и дисциплина, прави амбициите и постиженията по-значими, съществени и трайни.
Господар на хороскопа, с изгряващ знак в Телец, е планетата Венера, разположена на куспидата (началото) на четвърти дом, обозначена като Имум цели – IC. Венера тук цени хармонията и хубавата обстановка, като не жали средства за това. Венера, освен с красотата, хармонията и любовта, е финансова планета. При това нейно разположение в хороскопа, по дом и по знак, е възможно да се планират средства за домакинства, за майки, за сферите, свързани с храни, ресторанти, производители, в това число и земеделски.
Както споменах в началото, Новолунието е близо до ярката звезда Сириус, която усилва енергията и силата на тази лунна фаза. Сириус насочва прожекторите върху влиятелни, богати и известни личности. Благоприятства астрологията, спорта, правителството, бизнеса, военните, обществените въпроси и металообработването.
Влиянието на Новолунието от 6 юли 2024г. продължава четири седмици, до Новолунието в Лъв на 4 август. Подходящо време за започване на нови проекти е по време на растящата Луна, от 6 юли до Пълнолунието на 21 юли. По-голямо влияние могат да очакват родените на 5, 6 и 7 юли, които в предстоящата година, до следващия рожден ден, могат да обърнат нова страница в живота, да започнат от нулата. А какво влияние би оказало Новолунието в Рак на останалите, зависи къде попада и какви аспекти сключва в рождения хороскоп. За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар