За любителите на модерната Астрология

вторник, 21 декември 2021 г.

Зима 2022


 

Уважаеми читатели на тази страница,
на 21 декември 2021г в 17:59 часа, българско време, е Зимното Слънцестоене. В този момент светлата част на деня е най-кратка. За София продължителността на деня е 9ч. 2м. и 18сек. и това бележи настъпване на астрономическата Зима. След това слънцестоене денят започва да се увеличава. Според народното поверие с едно просено зърно.
Астрологично този момент се свързва с преминаването на Слънцето в зодиакален знак Козирог. Дойде време Козирозите да празнуват рождените си дни. Но не само те - ще празнуват също Водолеите и Рибите до края на зимата, която приключва с пролетното равноденствие на 21 март, когато Слънцето навлиза в знак Овен.
В хороскопа, построен за началото на зимата, с координати на българската столица, изгряващият знак или тъй нареченият Асцендент попада в зодиакален знак Рак. Господар на хороскопа при това положение се явява Луната, която се намира също в знак Рак. Това показва, че ни очаква една емоционална Зима и хората ще се вълнуват основно от прехраната, от дома и семейството. Луната в тази карта е "без курс", т.е. не предстои да сключва аспекти докато се намира в този знак. Въпреки това, в този момент се намира в действащи и нехармонични аспекти- опозиция с Венера и опозиция с Плутон. Тези два негативни аспекта носят свръхчувствителност, чувствата се проявяват с такава сила, че всяват страх. Разногласия по парични въпроси и използването на общи средства - често спорове за наследство в семейството. Агресия в любовта, инатът води до кавги. Негативният аспект на Луната с Венера поражда интерес към материалния живот, към луксозни стоки, сексуални излишества, леност, прекомерна консумация на сладкиши и въглехидрати, нездравословно хранене.
Нептун е в съвпад с най-високата точка на хороскопа MC (Медиум цели), която символизира върховната власт и закона.
Мечтите и мистичните наклонности на Нептун не са съвместими с рутината, дисциплината. Това разположение на планетата е подходящо за професия, която изисква творческо въображение и аскетизъм, за хората на изкуството. Те могат да бъдат на сцената и да чувстват духовна изолация. Високоразвитите имат мисия да помагат на хората да стигнат до по-високо призвание и духовност. Негативната проява на този аспект поражда опасност от скандални истории, властимащите да изпаднат в немилост сред масите. Не трябва да се оставят да се заплитат в тайни интриги, особено ако не са наясно с всички тънкости. Техните лични тайни вече не са лични в най-високо разположения дом 10-ти на хороскопа.
В сезонната карта, както и друг път съм споменавала, а вероятно сте чели и другаде, може да се направи прогноза за времето. Има и такъв дял в Астрологията, наречен Астрометеорология.
Голяма част на прогнозата за времето през сезона се отдава на знака, където попада най-ниската част на хороскопа- IC (Имум цели), в случая е в Дева. Това предполага облачно и прохладно време с лек ветрец. Като добавим и знака на Асцендента- Рак, който е "мокър" знак, може да се очаква влажно време. И понеже планетата на разширението Юпитер попада в близост до най-високата точка на хороскопа, на по-малко от 30° от МС, където е Нептун, се очакват снеговалежи или силни дъждове.
Зимното слънцестоене е чудесно време за провеждане на духовни практики и осъществяване на най-съкровените желания. Има голяма вероятност всички идеи да се сбъднат. Всяка актуализация, обаче, е преди всичко освобождаване от старото. Затова нека се подготвим да изпратим старата година с уредени сметки, с чисти помисли, с благодарност за хубавите моменти в нея! И с пожелания за още много хубави моменти! Желая ви уютна и успешна Зима!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!


Няма коментари:

Публикуване на коментар