За любителите на модерната Астрология

петък, 17 декември 2021 г.

Пълнолуние в Близнаци


Уважаеми читатели, на 19 декември 2021г. в 6ч. 35мин. настъпва последното за тази година Пълнолуние.
Луната достига своята пълна фаза в 27°28′ на зодиакален знак Близнаци. Пълнолунието е в хармоничен аспект с планетата на голямото щастие Юпитер. Този аспект носи оптимизъм, късмет, просперитет и щастие. Ще има възможности за материално и духовно израстване. Това е добро време за правни въпроси, за инвестиране, разрастване на бизнеса и връзки с обществеността. Отношенията и общуването ще са с по-голяма откритост и честност. Взаимното уважение и разбиране могат да доведат до много успешни интимни отношения и бизнес партньорства. Това е така, понеже планетата управител на знака Близнаци- Меркурий, се намира в знака Козирог, споделяйки този знак с Венера и Плутон. За съединението на последните две планети писах наскоро в отделна статия.
Пълнолунието изкарва наяве и показва развитието на неща, започнати с предшестващото Новолуние на 4 декември. В нашата страна тогава започна дейността си свиканото 47 Народно Събрание. Настоящето Пълнолуние в картата, построена с координати на българската столица, попада в сектора на партньорствата, на сключения договор между тях. Управител на хороскопа в тази карта е Юпитер, а по тази планета са юридическите институции, правото, духовенството, висшите учебни заведения, издателската дейност, туризма и чужбина, чужденците. Влиянието отвън винаги е присъствало на нашата политическа сцена и този път не е по-различно. Виден е също големият оптимизъм, присъщ за Юпитер. Хубаво е да има силна вяра в добрите намерения, но когато се кове бъдещето е много по-важно да се основава на здрав реализъм. И тук от помощ може да бъде Меркурий в Козирог, да внася доза строгост и сериозен тон на реализъм. Меркурий е в напрегнат аспект с Хирон, а това от своя страна може да затрудни водените разговори, да възпрепятства преговори и договаряне за намислените амбициозни проекти. Някои може да се чувстват излъгани, да останат с напразни надежди, ако са хранили нереалистични очаквания- Луната и Слънцето са в нехармоничен аспект с Нептун, планетата на идеализма, илюзията и въображението.
Но все пак най-голямо влияние в звездната обстановка се очаква да оказва гигантът Юпитер, който управлява знака Стрелец, силно подчертан знак в тази лунация, където се намират Слънцето, Асцендентът и Марс.
Юпитер с хармоничните си аспекти към Луната и Слънцето ще балансира напрежението, породено от опозицията между двете светила. Заформената небесна конфигурация ще внася хармония, ще спомага за разрешаването на проблеми, за добро сътрудничество и партньорство.
Пълнолунието съвпада със звездата Бетелгейзе,  която има предимно положително влияние. Носи слава, чест, богатство, а в най-лошия случай помага на човек да се измъкне невредим от дадена ситуация.
Накратко това може да се очаква от пълната Луна на 19 декември и до края на годината- нека я изпратим в добро настроение, а новите планове остават за Нова Година, която ще посрещнем на прага на Новолунието в Козирог на 2 януари.
Какво влияние ще окаже Пълнолунието персонално на всеки един, зависи от това къде попада в личния му хороскоп и какви аспекти сключва. 

За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар