За любителите на модерната Астрология

петък, 10 декември 2021 г.

Цикъл Венера-Плутон

 

   
   На 11 декември 2021г. в 18:44ч. планетата на любовта и финансите Венера  се съединява с планетата на страстта и големите пари Плутон. Съединението им се случва на 25°19'1" в знака Козирог. Венера е една от бързите планети, наред с Меркурий, обхожда за по-малко от година 12-те зодиакални знака. Но в знака Козирог ще се задържи повече, тъй като предстои да премине в ретроградна фаза на 19 декември 2021г. до 28 януари 2022г. И когато поеме напред в края на януари, предстои на 3 март 2022г да се съедини отново с Плутон, само че на 27° в знака Козирог, като тогава в съединението участва и Марс, който е екзалтиран в този знак. Но за начало на цикъла се приема 11 декември 2021г. Това е ден на духовни трансформации, възраждане на надеждите и вземане на важни решения. По отношение на любовта, съвпадът на Венера и Плутон действа като еликсир, създава привличане между хората и разкрива истинските им желания. Всичките скрити мисли излизат от тъмните ъгли на сърцето, проявяват се във всички действия. Съвпадът на планетите е един вид сливане на небесни тела. В този смисъл планетите са на близко разстояние от земята в определена степен. Вибрациите на планетите резонират една с друга и оказват силно влияние върху нас. Двете планети хармонично се съчетават една с друга, като Венера доминира в този съвпад, поглъщайки и неутрализирайки отрицателните вибрации на Плутон. Самото съзвездие Козирог допринася за стабилност, за точни, добре дефинирани действия и премахва неосъществимите мечти в нашето съзнание. Много е важно на този ден да изключите негативните емоции. Отървете се от завистта, от гнева и се опитайте да бъдете позитивни. С положително отношение изпращаме един вид молба към Вселената и след известно време нашите стремежи ще започнат да се сбъдват.
Плутон, като планета на трансформациите, допринася за развитието, за пробуждането на магически способности и укрепва връзката между човека и Вселената. Ако носим доброта и радост в света, ние събираме плодовете от това по-късно, същото е и с негативните прояви. Аспектът Венера-Плутон е кармичен, що се отнася до взаимоотношенията между хората. От хармоничния съюз на Венера и Плутон може да се очаква духовна хармония, взаимно разбирателство на едно по-дълбоко ниво. Планетите помагат да се отвори каналът на финансовото изобилие.
Период на важни емоционални преживявания и промени във финансовото състояние. Такива промени настъпват независимо от нашата воля, а под влияние на външни обстоятелства, обикновено мащабни политически, икономически или природни явления. Един аспект може да действа както разрушително, така и благотворно, в зависимост от това как си взаимодействат с личния хороскоп на всеки човек. Възможни са сериозни конфликти в работната среда и с бизнес партньори, най-добре е да избягват големи тълпи. Има нужда от някои трансформации и актуализации. Въпреки това през този период могат успешно да бъдат решени въпросите на съвместното финансиране, данъците, дълговете, както и наследства или издръжката. Възможно е да се разкрият и интензивно да се развият много таланти и способности, особено в областта на изкуствата.
В астрологичната карта, построена за началото на цикъла с координати на българската столица, двете планети се съединяват в дома на партньорствата. В близост до съединението на Венера с Плутон се намира Селена, така наречената "Бяла Луна". Селена в дома на партньорствата избягва враждата, не търси въображаеми врагове. При липса на достатъчно сили за изпълнение на житейската мисия, то светлите висши сили, ангелът пазител, изпраща добри партньори за бизнес отношения. Селена в дома на партньорствата е миротворец. Дано това нейно разположение спомогне за намиране на съгласие между коалиционните партньори и сформират действащо редовно правителство, което да работи почтено и обслужва интересите на народа.
Венера и Плутон дават силата за напредък, да се направи скок и да се постигне набелязана цел. Но нашето вътрешно състояние, мисли и действия играят огромна роля- ако човек е настроен към загуба, тогава силите на Вселената едва ли ще успеят да го предпазят от провал. Затова е толкова важна положителната нагласа в душата и вярата в доброто.
Както гласи една арабска поговорка: "И след най-тъмната нощ изгрява Слънце". Бъдете здрави!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro.
Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар