За любителите на модерната Астрология

петък, 17 март 2023 г.

Пролет 2023г.

  Пролетното равноденствие през 2023г. настъпва на 20 март в 23:24 часа, българско време. Астрологочески това се представя с навлизането на Слънцето в зодиакален знак Овен. С това започва и астрологичната нова година, а 20 март е международен ден на астрологията.
Пролетта настъпва в 28-ми лунен ден, като Луната се намира в знак Риби, на прага на предстоящото Новолуние в Овен на 21 март. Двадесет и осми лунен ден е един от най-добрите за изход от кризисни състояния. И тази тенденция ще е валидна за целия сезон, нали построената астрологична карта е матрицата, която очертава предстоящите събития. Асцендент (изгряващият знак) на тази карта е в зодиакален знак Скорпион. Управител на този знак е планетата Плутон, която е в последен градус на Козирог и е разположена във финансовия сектор. Плутон е на прага на ингрес, само три дни по-късно ще навлезе в следващия знак Водолей. Плутон е планета на дълбоките трансформации, а тук е господар на хороскопа, което навежда на мисълта, че съвсем скоро ще настъпят промени за страната, които ще окажат влияние на парите, на материалните и морални ценности. Сабианският символ на 30-ти градус в знак Козирог е "Тайна среща между хора, отговорни за вземането на важни решения; Способност да се направи избор в критична ситуация, след зряла дискусия с тези, които споделят тази отговорност. Концентрация на духовни енергии в момент на нужда." А тайни ще има, тъй като Плутон, освен асцендента, управлява 12-ти дом, по който са скритите неща. 
Най-ниската точка в хороскопа попада в знак Риби. По този сектор е народа и територията на страната. Луната и Нептун в този дом, и в знака Риби, предвещават дъждовно време, като не е изключено да има наводнения, разливи, а сред населението измами и кражби. Слънцето с Меркурий в този дом са в знак Овен, а благодарение на тях ще има слънчеви дни и топъл, западен вятър. А също така гръмотевици.
Марс е другият управител на Асцендент и на 12-ти дом, като владетел на знак Скорпион. Разположен е на куспидата на 8-ми дом, по който са чуждите пари, заеми, дългове, секретните неща и опасните ситуации. Попада в 28-ми градус на Близнаци, а за този градус на знака сабианският символ гласи "Лице, обявено в несъстоятелност, напуска съда. Освобождаване под натиска на колектива, който е станал непоносим. Решение за реорганизиране на силите за ново преживяване. Защита."
Марс в Близнаци в самото начало на 8-ми дом – опасност от вируси на дихателните пътища, на белите дробове. В този градус на Близнаци се намира Поларис или Полярната звезда. Съвпад на Марс и звездата показва добри лидери, които се стремят да овладеят ситуацията – смели са, почти нагли, могат да предприемат осъдителни действия за постигане на целите си.
В сезонната карта планетата на любовта и парите – Венера, управлява ежедневието, партньорствата и груповата дейност. Венера е във взаимна рецепция по екзалтация с Луната, което е добър показател за преодоляване с лекота на възникнали кризи. Ще има поводи за малки радости в ежедневието, за празници и подаръци, за хармония сред партньорства и приятелствата – Венера е в собствения знак Телец и попада на Северния лунен възел, който има проява на бенефик. Венера в съединение със Северния лунен възел е добра карма, следствие на проявени дружелюбие и щедрост в миналото. Стореното добро намира начин за отплата, вярвайте и правете добрини. С пожелание за щастлива и успешна Пролет 2023г.!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар