За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 23 март 2023 г.

Плутон във Водолей

 Днес – 23 март 2023г. в 14:24 часа планетата на трансформациите Плутон навлезе в зодиакален знак Водолей. Напусна зодиакален знак Козирог, където се намира от края на ноемви 2008г., но не за дълго, защото ще се завърне отново в този знак по време на своята ретроградна фаза от 12 юни 2023г. до 20 януари 2024г. и от 2 септември 2024г. до 20 ноември 2024г. когато окончателно ще напусне Козирог и остане в знак Водолей до 2043г.

Плутон е поколенческа планета, има значение за поколенията, не толкова за отделната личност. Показва превратни събития, световните процеси, изменения в природата и намирането му в даден знак винаги означава дълбоки промени в тази област за цялото човечество. 

Плутон предизвиква необратими промени. Могат да се унищожат неща, които са изглеждали сигурни и надеждни. Безпощадно, и ако човек не го направи сам, то по насилствен начин ще бъде принуден да отхвърли необратимо всичко, което е остаряло и негодно. В това отношение Плутон е жесток, но неговото действие има своя смисъл, да направи място на новото, жизнеспособното. 

Последната ингресия на Плутон във Водолей (случваща се на всеки 248 години) предизвиква първата индустриална революция. Началото се приписва на създаването на парна машина от Джеймс Уат през 1778 г.

Знакът Водолей е с елемент въздух, управител е Уран, планета свързвана с промяна, обновление, бунт и прогрес. Водолеят е знак за свобода и следователно ще се разгърне борбата за независимост. Погледнато назад във времето, Плутон се е намирал в знак Водолей през 1543г. когато Николай Коперник обявява своето астрономическо откритие, че Земята се върти около Слънцето, а не обратно, както се е считало дотогава.

Плутон се е движил през знака на Водолей и по време на Френската революция в периода 1789-1799г. 

Последният път, когато Плутон е бил в знака Водолей в края на 18 век, е имало изобретения с голямо значение за бъдещето: изобретяването на парашут, на балон, на хеликоптер и т.н. И през следващите 15-20 години, докато отново е в този знак, може да се очакват също научни открития, свързани с въздуха и космоса, които са по този знак. Плутон във Водолей представлява някои от най-дълбоките моменти в историята, когато центърът не е в състояние да задържа и фокусът се измества от центъра към периферията, към обществото и психиката. В обществено отношение Плутон се асоциира с властта, политиката, подкрепата на масите в политическите борби за власт, манипулирането им. И понеже по знак Водолей са новите технологии, то може да се очаква разгръщане както на положителните промени, на научни открития в полза на човечеството, така и засилени атаки в интернет от недоброжелатели, хибридната война на троловете да се задълбочи. 

Териториално България, както и Северна Македония, Албания, Босна, Черна гора, Словения, и значителни части от останалите балкански държави са с базисен знак Козирог. Следователно следващият знак Водолей владее сектора, по който са парите, материалните и морални ценности на споменатите държави. В тази област може да се очакват дълбоки промени. Големите пари също са по Плутон. Планетата се е намирала във Водолей през 1778г. , когато в Хамбург, Германия, е открита първата в света банка за спестявания. 

Водолей е базисен знак на територията, на която се простира Русия. Очаква се да има трансформация в облика на държавата. Плутон е планета управител на знак Скорпион, а по този знак е смъртта, но и прераждането. Планетата има чудотворна сила за възстановяване, подобно на птицата Феникс възкръсва от пепелта. А в знака Водолей планетата ще донесе свободата, нужна като въздуха за хората, за да живеят в мир. 

В астрологичната карта, построена с координати на българската столица, Плутон се намира в сектора, свързван със здравето и служенето, с ежедневната и рутинна дейност. Планетата управлява най-ниската част на хороскопа, по която са територията на страната и народа. А самият хороскоп се управлява от Слънцето, тъй като е с асцендент в знака Лъв. Плутон в Водолей е в хармоничен аспект със Слънцето в Овен, което попада в дома, по който са чужбина, съда, философия и религия, туризъм и банките. Предполага се, че в тези области, както и в здравеопазването, ще настъпят положителни промени за нас. И дай, Боже! 

VictoryAstro

Няма коментари:

Публикуване на коментар