За любителите на модерната Астрология

вторник, 21 март 2023 г.

Новолуние в Овен

  На 21 март 2023г. в 19:23ч. настъпва първото за пролетта Новолуние, което попада в 0°49' на зодиакален знак Овен – пионерът на зодиака.
Всяко едно Новолуние поставя началото на новия лунен месец, а енергията му подкрепя новите начинания. Въпреки че новата Луна не се вижда никъде, тя действа скрито зад кулисите и това се усеща в стремежа за обновяване, в желанието да се започне нещо ново. А какво по-подходящо време да се започне на чисто, от нулевия градус на знак Овен? Знакът Овен може да помогне и на най-плахите да повярват в себе си и да се отърват от съмненията.
Овен е огнен знак, управлява се от планетата Марс, която се намира в Близнаци в настоящия момент. В астрологията Марс е планетата на действието, мотивацията, амбицията, страстта и на агресията. Ентусиазмът на Марс много лесно може да се превърне в агресия и да създаде конфликт.
В астрологичната карта, построена с координати на българската столица, знакът Овен бележи началото на дома на партньорствата и на явните врагове. Новолунието попада в дома на здравето и ежедневната работа. В същия дом и знак се намира Меркурий, който е във взаимна рецепция по управление с Марс, разположен в дома, свързван с чужбина, чуждите страни, юридически институции и съда. Планетата управител на партньорския дом - Марс е в негативен аспект – квадратура с Луната, която управлява най-високата точка на хороскопа, по която са държавната власт и структури. В напрегнат аспект е също с Нептун, както и с Уран в дома на риска – полуквадрат. Напрегнатият аспект с Марс може да отприщи неконтролируема енергия, която може да се прояви като раздразнение, нетърпение, гняв, негодувание или разочарование. Такива разрушителни енергии трябва да бъдат насочени безопасно към творчество и упорит труд. В противен случай са възможни конфликти, насилие, инциденти, болка или изтощение. Затова избягвайте да бъдете прекалено настоятелни, да инициирате конфликт или да реагирате на провокации. Може би е по-добре да направите компромис или да се оттеглите, ако бъдете провокирани.Новолунието попада непосредствено близо до постоянната звезда Шеат от съзвездието Пегас, която е с природа на Марс и Меркурий според Птоломей. В мунданната астрология Пегас се свързва с катастрофи, наводнения, корабокрушения, земетресения, цунами, бури, инциденти в мини, в транспорта, стрелба от високо.
Шеат, рамото на Пегас, е особено нещастна звезда по отношение на морето. Твърди се, че показва опасност под формата на приливни вълни или жестоки бури. Тази опасност се засилва със Сатурн в съвпад с Епсилон Пегас и Нептун в съвпад с Алфа Пегас.
Предстоящите парламентарни избори ще се състоят в периода на това Новолуние, което се управлява от Марс, който пък управлява дома на партньорствата и на явните врагове. Управлява ги от чужбина – Марс е в 9-ти дом. Но самият хороскоп на Новолунието се управлява от Венера, която е силна в своя собствен знак Телец и е в дома на партньорствата. В същия дом на партньорствата е планетата на разширението Юпитер, която управлява дома на комуникацията. Юпитер и Венера ще оказват благоприятно влияние по отношение на партньорства и сътрудничество.
 
Новолунието в Овен се счита за най-мощно през годината и плановете, начертани в този период се сбъдват. Пoзитивнoтo нacтpoeниe и peшитeлнocт гapaнтиpaт уcпex, щe пoмoгнaт дa ce дaдe нoв тлacък нa мeчтитe и идeитe. Затова може да си запишете или отправите мислено към Вселената и най-смелите мечти, особено свързани с кариера, с постижения и успехи. Каквото и да започнете сега, ще се прояви в течение на следващите шест месеца, достигайки своя край до Пълнолунието в Овен на 29 септември, тази година.
Влиянието на настоящето Новолунието продължава до следващото Новолуние на 20 април, което също е в знак Овен и е хибридно слънчево затъмнение. Но за него по-нататък...
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар