За любителите на модерната Астрология

вторник, 7 март 2023 г.

Сатурн в Риби

 

  Планетата на законите, структурите и кармата, строгият учител Сатурн, преминава в знак Риби на 7 март 2023г. в 15:36ч., само час след Пълнолунието в Дева, за което писах по-рано. В този знак ще се намира почти три години – до 15 февруари 2026г. Сатурн е бавна планета, прекарва средно около 2,5 години във всеки знак от Зодиака. Ето защо нейното влияние, подобно на другите бавни планети, определя не толкова поведението на отделните индивиди, колкото социалните тенденции глобално. Последното му пребиваване в този знак е в периода от май 1993г до април 1996г. Периодът, когато Сатурн за последен път беше в Риби, постави началото на големи мирни договори, като Споразумението Осло, прекратяване на огъня от ИРА, първите междурасови избори на ЮАР., избирайки Нелсън Мандела за свой президент. Във всички тези случаи светът стана свидетел на конструктивния аспект на Сатурн в знак без граници Риби. През този период в страните от бившите СССР и СФРЮ възникнаха междуетнически конфликти, но в същото време всяка нация успя да упражни правото си на самоопределение и да осъществи своето икономическо и културно развитие. Меморандума в Будапеща е сключен през 1994г. , а на него САЩ, Великобритания и РФ се споразумяват да спазват териториалната цялост на Украйна, да я защитават при евентуални посегателства, а тя от своя страна да се разоръжи и унищожи бойните ядрени глави. Сключеният договор беше нарушен от РФ по-късно, когато анексира Крим през 2014г. По това време Сатурн се намираше в знак Скорпион, във взаимна рецепция по управление с Плутон в Козирог. Последствията от това нарушение на меморандума се виждат днес – разруха и смърт в Украйна. Да се надяваме, че като премине Сатурн в Риби, ще разреши конфликта по мирен начин.
Присъщи характеристики на знак Риби са проявите на състрадание, милосърдие, благотворителност, доброволчество. Правенето на добро, без да се очаква отплата. Риби е символ на християнството.
Сатурн е планета, свързвана с изграждане на стабилни структури, с ограничения и сериозно отношение, докато знакът Риби е променлив, не харесва границите и ограниченията. Как ще изглежда Сатурн в Риби – представете си строг учител в тъмен стар костюм, който е сложил розови очила и се впуска в мечтаното пътешествие по вода. Странно за някои, но не и за упражняващите творчески професии, които най-много може да спечелят от пребиваването на Сатурн в Риби, на чийто знак са присъщи развита интуиция и богато въображение. Изящно изкуство и поезия, музика и филмово изкуство, художествена фотография, психология – това са професиите, подкрепяни от Нептун и управлявания от планетата знак Риби. И като споменах Нептун – към края на 2024г. Сатурн почти доближава Нептун в Риби, и дано сливането на енергиите на двете планети дадат положителен резултат. Морета и океани, фармация и нефтодобив, алкохол и лековити билки, парфюмерия – всичко това е по Нептун и и неговото владение – знак Риби. Илюзиите и заблудите – също, но Сатурн е планета на разума, поставя прегради на безпочвените фантазии, затова трябва да очакваме положителни прояви по този знак. И ако Риби е гладко течаща вода, то Сатурн ще изгради язовири. Тези язовири могат да насочат водата в продуктивна и полезна посока.
По време на транзита на Сатурн през знака Риби всичко тайно ще стане ясно. Острата интуиция ще помогне да проверите силата както на личните си взаимоотношения, така също на приятелствата и работните взаимоотношения. Неискрените и двулични хора бързо ще бъдат разкрити.
По време на преминаването на Сатурн през знака на Риби, ще има периоди на ретроградно движение. В тези периоди може да се породи желание за отдръпване, да имате повече нужда от самота и уединение. Възможно е по време на такова уединение да откриете в себе си способности, които да са ключ към успехи в този живот. Каквото и да ви се случи по време на този транзит, не се опитвайте да разберете причината за случващото се. Научете се да приемате поражението и да продължите напред. Култивирайте в себе си воля, усърдие и предпазливост. Това ще ви помогне да се справите с трудностите, които носи транзитът на Сатурн в Риби. Заблудите, теориите на конспирацията и схемите за промиване на мозъци могат да процъфтят със Сатурн в този знак, но не забравяйте, че винаги можете да мислите сами. Но каквито и проблеми да носи Сатурн в Риби, може да очаквате, че дадена област от живота ви ще бъде предизвикана. Въпреки че ще има много за учене, ще излезете накрая по-мъдри и зрели, и по-интегрирани с пътя на душата си. Коя област от живота ще бъде засегната, зависи от това знак Риби кой сектор на рождения хороскоп заема. Ако не сте запознати с личния си хороскоп, може просто да обърнете внимание на събитията около 7-ми и 8-ми март. Или да си спомните за събития през периода на предишния транзит на Сатурн в Риби, от 21 май 1993г до 7 април 1996г. Наслука!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар