За любителите на модерната Астрология

вторник, 30 юли 2024 г.

Меркурий ретрограден в Дева-Лъв

 

 
 На 4 август 2024г., в деня на Новолуние в Лъв, планетата-вестоносец Меркурий намалява до минимум своето движение и почти спира, наблюдавана от Земята. Тази фаза на движение се отбелязва като стационарна – Меркурий "спира" в 4-ти градус на Дева, преди да "тръгне" назад ретрограден на 6 август 2024г. Зодиакален знак Дева се управлява от Меркурий, а когато планетата е ретроградна в този земен знак, може да настъпи объркване в темите, свързани с ежедневие, работа и здраве. Дева е променлив знак, свързван с детайли, анализ, логика, познание, практичност, обслужване и хранене, и може да се сблъскате с проблеми, свързани с организация, начина да преценявате другите и вашата способност за критично мислене. Може да доведе до класическите симптоми на ретрограден Меркурий, като изгубени файлове, пренебрегнати грешки и неуспехи в комуникацията. Трафикът, който обикновено преминава в определено време на деня, е необяснимо по-натоварен, имейлите се губят в бездната или имате чувството, че говорите на различен език от някого, с когото иначе сте доста координирани.
В ранните часове на 8 август, ретрограден Меркурий се съединява с Венера в Дева, което може да събере отново влюбени, да излекува настъпил преди разрив в партньорските взаимоотношения.
Също така този аспект е подходящо време за разрешаване на финансови конфликти, като най-накрая закупите отдавна желан артикул или да прегледате разплащателната сметка и потърсите несъответствия.
Меркурий се движи назад през знак Дева до 15 август, когато отново преминава в зодиакален Лъв. А на 18 август, по обяд, ретрограден Меркурий в 27° Лъв е в напрегнат аспект с Уран в Телец и разговорите може да преминат във взривоопасна територия и шокиращи новини да хвърлят света в хаос. Като се вземе предвид, че Меркурий е планета на транспорта и транспортните средства, то е нужно повишено внимание на пътя. За този аспект предупредих и в сезонния хороскоп за лятото, че са възможни в дните около Пълнолунието през август да има бури с градушка, опасност от мълнии, инциденти с електричество, както и във въздуха, тъй като Луната по това време е във Водолей и се заформя напрегната конфигурация Тау-квадрат.
Меркурий е ретрограден до 28 август, когато спира в 21° на Лъв. В този градус на знака ще остане в стационарна фаза на движение до 30 август, когато отново поема напред и става директен. Меркурий навлиза отново в Дева на 9 септември, а дотогава ще е във взаимна рецепция по управление със Слънцето. Това ще възвърне самочувствието и увереността при общуване, ще помогне по-лесно да се превъзмогнат и оправят възникналите объркване и грешки по време на ретроградната фаза на движение, нещата да навлязат в обичайния ритъм и график.
В периода на ретроградна фаза на Меркурий е желателно да се избягват покупки на нова техника, най-вече автомобили и средства за комуникация. Възможно е да са с дефект или да има грешки в попълнените документи на покупката. Подходящо време е за продажби, а не за покупки. Също подписването на важни документи, както и започване на нова работа, е желателно да се отложат за периода когато вече е директен, ако е възможно след пост-ретроградната сянка, която оказва влияние до 11 септември 2024г.

събота, 20 юли 2024 г.

Пълнолуние в Козирог

 


  На 21 юли 2024г. в 13:16ч. настъпва Пълнолуние в 29°08' на зодиакален знак Козирог.
Това е второто Пълнолуние в този знак за тази година,но ако предното беше в първия градус, настоящето е в последния градус на знака. Юлското Пълнолуние сред индианците е известно като Луната на елена. Еленовото Пълнолуние е в хармоничен аспект с Нептун и с Уран.
Луната в в знак Козирог се намира в заточение, но в секстил Нептун енергията ѝ ще е по-чувствителна и състрадателна. Ще спомага за връзка с чувствата на другите хора, отношенията се очаква да бъдат по-нежни и духовни, въображението и творческите таланти ще се развият.
Пълнолунието попада в най-ниската част на хороскопа, построен с координати на българската столица. Луната в опозиция на Слънцето, което е в полусекстил с Меркурий, образуват лека конфигурация, която накратко се описва като тайно хармонизиране на партньорствата. Конфигурацията "Игла" ще смекчи напрегнатия аспект между Меркурий и Уран по време на лунацията. Все пак не трябва да се пренебрегва квадрата между Меркурий и Уран по това време, още повече Уран е в 8-ми дом съвпад със зловредната звезда Алгол, а Марс в 8-ми дом съвпада с Плеяди. Господарката на хороскопа Венера е в хармоничен аспект с Юпитер, Марс и Плутон също са в хармония помежду си. Марс в тригон Плутон носи безстрашие, проницателност и психическа сила. Нещата ще се чувстват по-силно, емоциите ще са по-дълбоки и интензивни.
Венера в секстил с Юпитер носи изобилие и късмет. Този аспект ще насърчава сътрудничеството, разбирателството и хармонията. Идеален е за почивки, купони, правене на пари и правене на любов. Това е отлично време за срещи, създаването на приятелства ще става лесно, а новите приятелства ще бъдат истински и полезни взаимно.
Пълнолунието в Козирог е кулминация на лунния месец, започнал при Новолунието в Рак две седмици по-рано. Сега може да се видят резултати на започнатото тогава, а може да напомнят за себе си ситуации, с които сме се сблъскали преди шест месеца когато имаше Новолуние в Козирог.
Дните непосредствено около Пълнолуние може да се окажат трудни, тъй като Луната е в почти точен съвпад с Плутон и може да се усети емоционалната тежест, безнадеждност и кармичност на случващото се. Някой ще трябва да се откаже от плановете и целите си, защото определени хора или обстоятелства пречат. Въпреки това не трябва да се разстройвате – в резултат на това всичко ще се окаже по-положително, така че ако сте принудени да се сбогувате с нещо, трябва да го направите с леко сърце и без тъга.
Влиянието на Пълнолунието от 21 юли продължава две седмици до Новолунието в Лъв на 4 август.
Периодът е подходящ за завършване и приключване на започнати и планувани задачи, а за нови начинания е добре да се изчакат дните след новата Луна в началото на август месец. Какво влияние ще окаже настоящето Пълнолуние в Козирог на всеки един, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва в него.
За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

понеделник, 15 юли 2024 г.

Марс в съвпад с Уран 2024

 

 На 15 юли 2024г. в 17ч. 04' планетите Марс и Уран се подравняват в 26°19′ на зодиакален знак Телец. Марс за около две години преминава през целия зодиак и последно беше подравнен с Уран на 2 август 2022г., само че в различен градус на Телец и при друга звездна обстановка. И ако през 2022г. подравняването им се случи върху северния лунен възел, то сега съвпада със звездата Алгол. Фиксираната звезда Алгол на 26°30′ в Телец добавя решителност, смелост и безстрашие, но увеличава риска от инциденти и агресия. Тази комбинация може да бъде причина за внезапни нападения, военни атаки, експлозии и убийства.
С настоящото подравняване на двете планети започва техният нов цикъл, който ще продължи до началото на следващото им подравняване след две години, но вече в зодиакален знак Близнаци.
В хороскопа, построен с координати на българската столица, двете планети се подравняват в края на шести дом, по който са здраве и здравна система, работата, икономика и нейните отрасли.
По планетата Марс са армията, силовите структури, инженери, машиностроене, спорт и спортисти, хирурзи, травматолози, вирусолози, остри заразни болести.
По планетата Уран са научни открития, експерименти, изобретатели и откриватели, революционери, анархисти, самолети, летателни апарати, информационни технологии и мрежи, IT специалисти, планински върхове, острови, астрономи и астролози.
Съединението на двете планети силно подтиква да се излезе от ограничаващи ситуации.
Марс и Уран отдавна са знак за катаклизми и бунт. Понякога може да се види този манифест на световната сцена като протести или желание за сваляне на авторитетни фигури. И това се видя миналата вечер, покрай покушението на Доналд Тръмп, при когото Алгол попада върху най-високата точка в рождения му хороскоп, а Марс и Уран сега са активирали отреденото му по рождение. На Уран предстои да се подравни с Алгол в началото на октомври, тази година, като ретрограден, и в началото на месец май 2025г. отново директен, но тогава Марс ще е в друг знак.
Първата четвърт на настоящия цикъл е на 15 юни 2025г., когато двете планети са в квадратура – Марс в 28° 54' на зодиакален знак Лъв, а Уран в 28° 54' на Телец. По същото време тогава ще действат квадратите между Юпитер и Сатурн, и Юпитер с Нептун. Квадратурите отприщват мощна енергия, която може да се употреби градивно, ако се насочи правилно, но може и да руши. Марс ще има достатъчно време да осмисли и канализира енергията си в Лъв, където ще се задържи повече от обичайното, тъй като планетата ще е в ретроградно движение от 7 декември 2024г. до 24 февруари 2025г. Кулминацията на настоящия цикъл е на 4 ноември 2025г. когато двете планети ще са в опозиция помежду си. Тогава може да се видят някакви резултати от предприетото тези дни, и ако резултатите не са добри да се нанесат корекции – Уран по това време ще е ретрограден и позволява поправянето на грешки по неговите теми.
Началото на този цикъл се случва непосредствено преди олимпийските игри, а Марс е планетата на спорта. В знака Телец планетата е в заточение, не е в най-добрата си позиция, но в съчетание с непредсказуемата и трудно контролируема енергия на Уран, може да има неочаквани постижения в спорта, които не са традиционни за дадена страна или състезател. Уран, освен да всява смут и носи неочаквани промени, може да бъде неповторим и гениален.
Как би се отразил новият цикъл на Марс и Уран на всеки един от нас, зависи от това къде попада в рождения хороскоп, кои сектори са под управление на двете планети и какви аспекти сключват.
За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

неделя, 14 юли 2024 г.

ИСПАНИЯ – АНГЛИЯ Финал Евро 2024

 


Нека разгледаме астрологично предстоящия финален мач между отборите на Испания и Англия. Има и такъв дял, наречен "Спортна астрология", с методите на която може да се осъществяват прогнози. И не само за футбол, а за всякакви турнири и спортни двубои.
Построява се астрологична карта за мястото на провеждане на състезанието и за точния час на започване. Така изглежда астрологичната карта за предстоящото дерби между отборите на Испания и Англия на 14 юли 2024г. в 21ч., местно време, стадион "Олимпиащадион" в Берлин. В този вид карти отборът, който е гост се разглежда по Десцендент, а домакините по Асцендент. Когато и двата отбора играят на чужд терен, тогава се приема за символичен домакин назованият първи отбор, описан от Асцендента. В случая това е отборът на Испания, който първи приключи полуфиналния мач и записа името си начело в обявеното финално дерби.
Отборът на Испания е представен от Сатурн в Риби, разположен в техния втори дом на материалните и морални ценности. Отборът на Англия е по Десцендент в зодиакален Рак, което описва и цвета на екипите им в бяло. Англия са представени от Луната в Скорпион, разположена в техния трети дом. Луната в зодиакален знак Скорпион се намира в падение, освен това предстои да извърши напрегнат аспект с планетата управител на МС (Медиум цели) за англичаните, а това е Венера в Лъв. МС е най-високата точка в хороскопа, високата цел към която се стреми всеки един.
За отбора на Испания планетата управител Сатурн е в разходящ хармоничен аспект с Марс, управител на МС за тях. Отминалият аспект, както и ретрограден Плутон, основен управител на знак Скорпион на МС, показват завоюваната купа в миналото, към което има връщане – Плутон е в техен първи дом. Плутон в първи дом им дава голяма енергия, сила, мощ, воля за победа.
За отбора на Англия ретрограден Плутон управлява най-ниската част. Техният управител Луната е в разходящ (отминал) напрегнат аспект с Плутон, което показва загубата им на техен терен в последния финал на турнира, когато Италия на стадиона Уембли стана европейски шампион след продължения и изпълнение на дузпи.
Но за червените фурии играта също няма да е лесна, представени са от ретрограден Сатурн близо до ретрограден Нептун, а покрай съединението на двете планети в Риби няма да са много концентрирани, бързи и точни. Самата им игра е описана от пети дом с управител Меркурий в първи дом за англичаните, а това означава, че испанците ще играят предимно в терена на англичаните. Началото на пети дом в Близнаци, с планетата на разширението Юпитер върху куспидата (началото) на пети дом – всичко това подсказва много голове. Като някои от тях ще са бляскави – Меркурий е в Лъв. Меркурий е във взаимна рецепция поотделно със Сатурн и с Нептун, което ще компенсира вялото представяне на пръв поглед. Оста MC – IC е във фиксирани знаци, а Близнаци с Юпитер в началото на пети дом навеждат на мисълта, че е възможно да има продължения и се стигне до изпълнения на дузпи.
Луната, която в хороскопа представлява "трите лъва", е в сходящ напрегнат аспект с Меркурий, планетата управител на техния финансов втори дом, това са парите изкарани с техния труд, но може би няма да получат допълнително обещаните пари при победа.
Това, което ме притеснява по тази карта е съединението на Марс, Уран и звездата Алгол с МС на отбора, представен от Десцендент, предполага се на Англия. Алгол на МС се свързва с голяма слава, но често лоша – чрез кръв и убийство на други. Видя се какво се случи вчера при този троен съвпад с МС в рождения хороскоп на Тръмп. По това време Слънцето съвпада с с неподвижна звезда Полукс на 23°32′ Рак, което е предпоставка за удари, пробождания, сериозни злополуки, стрелба, наранявания по главата и лицето, насилствена смърт, обезглавяване. Слънцето символизира краля, президента, а в тази карта е в съединение с Асцендента на Англия.
Но искрено се надявам да не се стигне до подобно развитие, както на терена, така и сред зрителите на трибуните.
По тази карта моето виждане е, че Испания ще спечели Евро 24, но какво ще се случи предстои да видим след броени часове.

петък, 5 юли 2024 г.

Новолуние в Рак

 Здравейте уважаеми читатели на страницата!
Първото лятно Новолуние за 2024г. настъпва при нас на 6 юли в 1 часа и 57 минути.
Новолунието попада в 14°23' на зодиакален знак Рак, в непосредствена близост с най-ярката звезда Сириус. Луната е управител на водния знак Рак – първият от трите водни знака в зодиака. Луната в Рак потапя в емоции, които идват и си отиват, подобно на морски вълни. И също като вълните може да изкарат на повърхността неща, за които не сме предполагали, че съществуват. Този зодиакален знак се свързва с подсъзнанието, с душата, с миналото, с дома и семейството, с традициите, с родителите, недвижимата собственост, а в мунданната астрология символизира народа. През целия ден на 5 юли до настъпването на Новолунието, Луната се намира в 29-ти лунен ден, един от мрачните лунни дни когато действат тъмните сили. Жизнените сили намаляват, хронични болести напомнят за себе си, има вероятност от депресивни състояния, травми и измами. Най-добре е да не се предприемат важни стъпки в този интервал, да се избягват мрачните и тъжни мисли.
Налице е подкрепящ аспект по това време – планетите Сатурн и Марс са в хармоничен аспект помежду си, а също така с Луната и Слънцето, които оформят Новолунието в Рак.
В хороскопа на Новолунието, построен с координати на българската столица, новата Луна и Слънцето попадат в края на трети дом, по който са медии и комуникация, пътища, транспортни средства, търговия, съседни страни, средно и начално образование, училища, книжнина, документи. И в някоя от споменатите области може да се очаква планиране на нещо ново. Изборите също са по този дом в хороскопа.
Планетата, естествен управител на трети дом е Меркурий, която от скоро е в огнения знак Лъв. Меркурий се намира в опозиция на Плутон, разположен в най-високата част на хороскопа, по която са държавната власт, устройството на държавата, правителството. Този аспект поражда голям психически стрес, поради заетостта с опасна и секретна информация. На тези, работещи по секретни проекти, често се поверяват тайни. Понякога самите те се занимават с шпионаж или работят като детективи и попадат в трудни ситуации, в резултат на което е възможна смърт. При напрегнатия аспект между Меркурий и Плутон мислите се изразяват рязко и грубо.
Меркурий е във взаимна рецепция със Сатурн, планета управител на десети дом, по принцип и реално в този хороскоп. Все пак е възможно да се овладеят негативите, породени от напрегнатия аспект между Плутон и Меркурий. Плутон е сила и воля, големите пари и подземната власт също са по тази малка планета, може да има опит да се пренебрегнат написаните закони, но Сатурн е строг и справедлив, при планетата на кармата трудно минават заобикалки и не търпи компромиси по отношение на професионализма. Освен това, Сатурн е в хармоничен аспект с Новолунието, както и с Марс, което дава решителност и дисциплина, прави амбициите и постиженията по-значими, съществени и трайни.
Господар на хороскопа, с изгряващ знак в Телец, е планетата Венера, разположена на куспидата (началото) на четвърти дом, обозначена като Имум цели – IC. Венера тук цени хармонията и хубавата обстановка, като не жали средства за това. Венера, освен с красотата, хармонията и любовта, е финансова планета. При това нейно разположение в хороскопа, по дом и по знак, е възможно да се планират средства за домакинства, за майки, за сферите, свързани с храни, ресторанти, производители, в това число и земеделски.
Както споменах в началото, Новолунието е близо до ярката звезда Сириус, която усилва енергията и силата на тази лунна фаза. Сириус насочва прожекторите върху влиятелни, богати и известни личности. Благоприятства астрологията, спорта, правителството, бизнеса, военните, обществените въпроси и металообработването.
Влиянието на Новолунието от 6 юли 2024г. продължава четири седмици, до Новолунието в Лъв на 4 август. Подходящо време за започване на нови проекти е по време на растящата Луна, от 6 юли до Пълнолунието на 21 юли. По-голямо влияние могат да очакват родените на 5, 6 и 7 юли, които в предстоящата година, до следващия рожден ден, могат да обърнат нова страница в живота, да започнат от нулата. А какво влияние би оказало Новолунието в Рак на останалите, зависи къде попада и какви аспекти сключва в рождения хороскоп. За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!