За любителите на модерната Астрология

събота, 20 юли 2024 г.

Пълнолуние в Козирог

 


  На 21 юли 2024г. в 13:16ч. настъпва Пълнолуние в 29°08' на зодиакален знак Козирог.
Това е второто Пълнолуние в този знак за тази година,но ако предното беше в първия градус, настоящето е в последния градус на знака. Юлското Пълнолуние сред индианците е известно като Луната на елена. Еленовото Пълнолуние е в хармоничен аспект с Нептун и с Уран.
Луната в в знак Козирог се намира в заточение, но в секстил Нептун енергията ѝ ще е по-чувствителна и състрадателна. Ще спомага за връзка с чувствата на другите хора, отношенията се очаква да бъдат по-нежни и духовни, въображението и творческите таланти ще се развият.
Пълнолунието попада в най-ниската част на хороскопа, построен с координати на българската столица. Луната в опозиция на Слънцето, което е в полусекстил с Меркурий, образуват лека конфигурация, която накратко се описва като тайно хармонизиране на партньорствата. Конфигурацията "Игла" ще смекчи напрегнатия аспект между Меркурий и Уран по време на лунацията. Все пак не трябва да се пренебрегва квадрата между Меркурий и Уран по това време, още повече Уран е в 8-ми дом съвпад със зловредната звезда Алгол, а Марс в 8-ми дом съвпада с Плеяди. Господарката на хороскопа Венера е в хармоничен аспект с Юпитер, Марс и Плутон също са в хармония помежду си. Марс в тригон Плутон носи безстрашие, проницателност и психическа сила. Нещата ще се чувстват по-силно, емоциите ще са по-дълбоки и интензивни.
Венера в секстил с Юпитер носи изобилие и късмет. Този аспект ще насърчава сътрудничеството, разбирателството и хармонията. Идеален е за почивки, купони, правене на пари и правене на любов. Това е отлично време за срещи, създаването на приятелства ще става лесно, а новите приятелства ще бъдат истински и полезни взаимно.
Пълнолунието в Козирог е кулминация на лунния месец, започнал при Новолунието в Рак две седмици по-рано. Сега може да се видят резултати на започнатото тогава, а може да напомнят за себе си ситуации, с които сме се сблъскали преди шест месеца когато имаше Новолуние в Козирог.
Дните непосредствено около Пълнолуние може да се окажат трудни, тъй като Луната е в почти точен съвпад с Плутон и може да се усети емоционалната тежест, безнадеждност и кармичност на случващото се. Някой ще трябва да се откаже от плановете и целите си, защото определени хора или обстоятелства пречат. Въпреки това не трябва да се разстройвате – в резултат на това всичко ще се окаже по-положително, така че ако сте принудени да се сбогувате с нещо, трябва да го направите с леко сърце и без тъга.
Влиянието на Пълнолунието от 21 юли продължава две седмици до Новолунието в Лъв на 4 август.
Периодът е подходящ за завършване и приключване на започнати и планувани задачи, а за нови начинания е добре да се изчакат дните след новата Луна в началото на август месец. Какво влияние ще окаже настоящето Пълнолуние в Козирог на всеки един, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва в него.
За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар