За любителите на модерната Астрология

вторник, 30 юли 2024 г.

Меркурий ретрограден в Дева-Лъв

 

 
 На 4 август 2024г., в деня на Новолуние в Лъв, планетата-вестоносец Меркурий намалява до минимум своето движение и почти спира, наблюдавана от Земята. Тази фаза на движение се отбелязва като стационарна – Меркурий "спира" в 4-ти градус на Дева, преди да "тръгне" назад ретрограден на 6 август 2024г. Зодиакален знак Дева се управлява от Меркурий, а когато планетата е ретроградна в този земен знак, може да настъпи объркване в темите, свързани с ежедневие, работа и здраве. Дева е променлив знак, свързван с детайли, анализ, логика, познание, практичност, обслужване и хранене, и може да се сблъскате с проблеми, свързани с организация, начина да преценявате другите и вашата способност за критично мислене. Може да доведе до класическите симптоми на ретрограден Меркурий, като изгубени файлове, пренебрегнати грешки и неуспехи в комуникацията. Трафикът, който обикновено преминава в определено време на деня, е необяснимо по-натоварен, имейлите се губят в бездната или имате чувството, че говорите на различен език от някого, с когото иначе сте доста координирани.
В ранните часове на 8 август, ретрограден Меркурий се съединява с Венера в Дева, което може да събере отново влюбени, да излекува настъпил преди разрив в партньорските взаимоотношения.
Също така този аспект е подходящо време за разрешаване на финансови конфликти, като най-накрая закупите отдавна желан артикул или да прегледате разплащателната сметка и потърсите несъответствия.
Меркурий се движи назад през знак Дева до 15 август, когато отново преминава в зодиакален Лъв. А на 18 август, по обяд, ретрограден Меркурий в 27° Лъв е в напрегнат аспект с Уран в Телец и разговорите може да преминат във взривоопасна територия и шокиращи новини да хвърлят света в хаос. Като се вземе предвид, че Меркурий е планета на транспорта и транспортните средства, то е нужно повишено внимание на пътя. За този аспект предупредих и в сезонния хороскоп за лятото, че са възможни в дните около Пълнолунието през август да има бури с градушка, опасност от мълнии, инциденти с електричество, както и във въздуха, тъй като Луната по това време е във Водолей и се заформя напрегната конфигурация Тау-квадрат.
Меркурий е ретрограден до 28 август, когато спира в 21° на Лъв. В този градус на знака ще остане в стационарна фаза на движение до 30 август, когато отново поема напред и става директен. Меркурий навлиза отново в Дева на 9 септември, а дотогава ще е във взаимна рецепция по управление със Слънцето. Това ще възвърне самочувствието и увереността при общуване, ще помогне по-лесно да се превъзмогнат и оправят възникналите объркване и грешки по време на ретроградната фаза на движение, нещата да навлязат в обичайния ритъм и график.
В периода на ретроградна фаза на Меркурий е желателно да се избягват покупки на нова техника, най-вече автомобили и средства за комуникация. Възможно е да са с дефект или да има грешки в попълнените документи на покупката. Подходящо време е за продажби, а не за покупки. Също подписването на важни документи, както и започване на нова работа, е желателно да се отложат за периода когато вече е директен, ако е възможно след пост-ретроградната сянка, която оказва влияние до 11 септември 2024г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар